Puodelyje keptas omletas – puiki išeitis. Jis neatims daug laiko. Be to, jį iškepsite be riebalų.
Valgyti galėsite tiesiai iš puodelio arba dėti omletą į tortilijos paplotį, suvynioti ir suvalgyti jį, pavyzdžiui, automobilyje, pakeliui į darbą.
Puiku ir tai, kad galite pasigaminti bet kokio skonio omletą – su priedais, kuriuos mėgstate.
Pateikiame bazinį receptą, o į omleto masę galite įmaišyti ir dešros, keptos ar rūkytos mėsos, sūrio, avokado, daržovių.
Omletas puodelyje
Reikės:
- 1 kiaušinio;
- 1 kiaušinio baltymo (arba dar 1 kiaušinio);
- 2 šaukštų pieno;
- žiupsnelio druskos ir pipirų;
- 2 šaukštų tarkuoto sūrio.
Taip pat reikės puodelio, kurį galima naudoti mikrobangų krosnelėje.
Puodelį ištepkite aliejumi ir sudėkite visus produktus, išmaišykite šakute. Neuždengtą puodelį dėkite į mikrobangų krosnelę, įjunkite didžiausią galingumą ir kepkite 1 minutę.
Ištraukite, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę arba kol kiaušinių masė sutvirtės. Iškepusį galite apibarstyti sūriu, kitais norimais priedais. Luktelėkite minutę, o tuomet skanaukite.