Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs.
Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. Iš nurodyto produktų kiekio užteko 6 porcijoms.
Vokiški bulviniai blynai
Reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai,
- 2 šaukštai miltų,
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1/2 šaukštelio druskos,
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
- 6 didelės bulvės,
- 1/2 svogūno,
- 50 g fermentinio sūrio,
- aliejaus blynams kepti.
Kaip gaminti
Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus.
Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį.
Į bulvių masę supilkite kiaušinių ir miltų masę, gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu formuokite blynus.
Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškepa.
Tiekite su pasirinktu padažu.
Šaltinis: „Samčio užrašai“