Po to jų neliko, taip ir likau nesupratęs. Kepsiu dar.
Kepsninėje kepti čeburekai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 0.5 l kefyro,
- 750 g miltų,
- 1 arb. šaukštelis sodos,
- 1 arb. šaukštelis pipirų,
- ½ šaukšto druskos.
Įdarui:
- 800 g kiaulienos šoninės (ar kitos riebios mėsos),
- druska,
- juodieji pipirai,
- kepintas ir šviežias svogūnas pagal skonį.
Kaip gaminti
Į kefyrą supilame sodą ir labai gerai išmaišome. Supilame kitus produktus, tešlą gerai išminkome. Formuojame blynus, dedame įdarą, lipdome čeburekus.
Čeburekus dedame ant kepimo popieriaus ir aptepame alyvuogių aliejumi.
Kepame orkaitėje arba kepsninėje netiesioginėje kaitroje 230°C temperatūroje 3 min., apverčiame, aptepame aliejumi ir dar kepame 3 min.
Vėl apverčiame, kepame po minutę – dvi, kad labiau apskrustų, o jei kepate kepsninėje ant grotelių – pasukę, kad liktų jų žymės.
Patiekiame su mėgstamu barbekiu padažu.
Daugiau receptų – „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“