Grilyje bananų lapuose kepta lašiša
Reikalingi produktai:
- 4 gabaliukai lašišos filė,
- 4 ilgi bananų lapai,
- žaliojo kario pastos,
- 200 ml nesaldinto kokosų pieno,
- griežinėliais pjaustyto saliero,
- 1 plonai pjaustytos raudonosios aitriosios paprikos,
- 4 plonai pjaustytų česnakų skiltelių,
- sojų padažo,
- smulkintų petražolių,
- 1 žaliosios citrinos, pjaustytos griežinėliais,
- sezamų sėklų,
- svogūnų laiškų.
Kario pastą ir kokosų pieną verdame virš nedidelės ugnies 5 min. nuolat maišydami, kol truputį sutirštės. Palaukiame, kol atvės.
Mirkome filė gabaliukus, dedame ant banano lapo. Uždedame truputį saliero, česnako, aitriosios paprikos, petražolių, sezamų sėklų ir žaliosios citrinos griežinėlių, užpilame sojų padažo.
Susukame ir surišame bananų lapo atplaiša. Kepame virš tiesioginės kaitros, uždengus, su trupučiu dūmo (naudojau obels malkas) 15 min., atsargiai apverčiame ir dar kepame 10 min.
Patiekiame su lipniais ryžiais.
Skanaus!
Daugiau receptų – Kristupas Krivickas (KK)