Cukinijų blyneliai su avinžirniais
2 porcijoms reikės:
- 2 cukinijų (~500g);
- 3 kiaušinių;
- 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
- 4 v. š. avižinių miltų (galima keisti įprastais);
- 0,5 a. š. maltos raudonosios paprikos;
- žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite rankomis skystį.
Į dubenį dėkite cukinijas, išplaktus kiaušinius, šakute šiek tiek patraiškytus avinžirnius, avižinius miltus, raudonąją papriką, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus.
Tokie blyneliai super skaniai suvalgomi be jokių papildomų padažų. Bet jei yra poreikis, visuomet galite pasigaminti savo mėgstamą.