Paprastas ir greitai pagaminamas gaivus jogurtinis keksas

Gaivus jogurtinis keksas

 Jogurtinis keksas.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
 Jogurtinis keksas.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

Mar 1, 2018, 6:27 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:39 AM

Reikės:

  • 240 g minkšto sviesto;
  • 240 g cukraus;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 400 g miltų;
  • 240 ml natūralaus jogurto;
  • 1 citrinos žievelės (nutarkuotos);
  • 4 v. š. citrinų sulčių;
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame vanilę, druską, citrinos žievelę ir plakame iki vientisos masės. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Įplakame jogurtą ir likusius miltus.

Tešlą supilame į kepimo formą (jei metalinė – patepame riebalais ir pabarstome miltais) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių. 

Kepame maždaug valandą.

Šaltinis: „Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo