Reikės:
- 240 g minkšto sviesto;
- 240 g cukraus;
- 4 didelių kiaušinių;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 400 g miltų;
- 240 ml natūralaus jogurto;
- 1 citrinos žievelės (nutarkuotos);
- 4 v. š. citrinų sulčių;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame vanilę, druską, citrinos žievelę ir plakame iki vientisos masės. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Įplakame jogurtą ir likusius miltus.
Tešlą supilame į kepimo formą (jei metalinė – patepame riebalais ir pabarstome miltais) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių.
Kepame maždaug valandą.
Šaltinis: „Skanios Bajalių istorijos“