Ispaniškos spurgos privers pamiršti visas dietas – jų neįmanoma atsivalgyti

Traškios, puikiai kvepiančios ir burnoje tirpstančios ispaniškos spurgos, vadinamosios čiūros (churros) – vienas iš paprasčiausių saldumynų, kurį galima pasigaminti namuose. 

 Ispaniškos spurgos su karštu šokoladu.<br> 123rf.com nuotr.
 Ispaniškos spurgos su karštu šokoladu.<br> 123rf.com nuotr.
 Ispaniškos spurgos su karštu šokoladu.<br> 123rf.com nuotr.
 Ispaniškos spurgos su karštu šokoladu.<br> 123rf.com nuotr.
 Ispaniškos spurgos su karštu šokoladu.<br> 123rf.com nuotr.
 Ispaniškos spurgos su karštu šokoladu.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2018, 2:04 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:38 AM

O paragavus tokią mums neįprastos formos spurgą, pamirkytą karštame šokolade, galima ir pirštelius aplaižyti. 

Šios spurgos stebina paprastumu ir fantastišku skoniu. Tie, kurie lankėsi Ispanijoje, Meksikoje ar kitose šalyse, kur jos kepamos, jų niekada nepamirš. 

Šios spurgos ruošiamos iš plikytos tešlos ir verdamos aliejuje arba kepamos keptuvėje didesniame riebalų kiekyje. O valgomos ir su kava, ir arbata, jas pardavinėja ir gatvėje, ir restoranuose. 

Susigundykite ir pamirškite visas dietas - šios spurgos užkariaus ir širdį, ir skrandį. 

Į spurgų tešlą nededama cukraus, mat iškeptos jos apibarstomos cukraus pudra arba valgomos su karštu šokoladu. Bet jeigu norite, galite jas šiek tiek pasaldinti.

Ispaniškos spurgos 

Reikės: 

  • 1 puodelio vandens, 
  • 0,5 puodelio sviesto, 
  • 0,25 a. š. druskos, 
  • 1 puodelio miltų, 
  • 2 kiaušinių, 
  • aliejaus spurgoms kepti, 
  • cukraus ir cinamono spurgoms apibarstyti. 

Kaip gaminti

Užvirinkite vandenį, supilkite sviestą ir druską. Suberkite ir mediniu šaukštu įmaišykite miltus. Sumažinkite kaitrą ir maišykite masę puodę, kol susiformuos kamuolys. Tai užtruks apie minutę. 

Nukelkite puodą nuo ugnies, tešlą dėkite į dubenį. Kai ji vos vos pravės, įmaišykite kiaušinius. 

Masę dėkite į konditerinį maišelį, uždėkite žvaigždutės formos antgalį. Jeigu tokio maišelio neturite, naudokite paprastą maišelį nukirptu kampeliu.

Atskiroje lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną.

Puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į jį išspauskite norimo ilgio spurgas – jos gali būti ir kelių, ir keliolikos centimetrų ilgio. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, priklausomai nuo storio, vieną pusę apie 2 minutes. 

Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio. Kai atvės tiek, kad galima paimti į ranką, apvoliokite jas cukraus ir cinamono mišinyje. 

Karštam šokoladui paruošti puodelyje išlydykite 100 g juodojo šokolado su 50 ml grietinėlės ir trupučiu vanilės. Jeigu trūksta saldumo – gardinkite cukrumi.

Į puodelį įpilkite karšto šokolado, mirkykite jame spurgas ir mėgaukitės dievišku malonumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.