Puikus, bet nepelnytai pamirštas lietuviškos virtuvės perlas – kakorai

Kakorai, dar vadinami kokorais ar kukorais – į žemaitiškus blynus panašus valgis, atsidūręs jų šešėlyje. Tačiau šis lietuviškos virtuvės perlas ne mažiau vertas dėmesio. 

 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kakorai su trimis įdarais.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (10)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

2018-03-07 16:01, atnaujinta 2023-03-07 16:34

Įprastai kakorai gaminami ne su mėsa, o su raugintais kopūstais. 

Paragaukite ne tik kopūstais įdarytų, bet ir kitokių kakorų – su grybais arba morkomis. Juos galėsite kepti ir orkaitėje, ir kepsninėje. 

Receptu dalijasi „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ 

Kakorai

Reikalingi produktai:

  • 10 vidutinių bulvių,
  • 2 v. š. miltų,
  • 2 v. š. krakmolo,
  • 1 kiaušinis, 
  • 1 a. š. druskos.

Kaip gaminti

Bulves verdame su lupena, atšaldome, nulupame, sutriname ir gerai išmaišome su likusiais ingridientais. Dedame įdarą ir lipdome norimą formą. 

Įdarui reikalingi produktai

Morkų:

  • 2 didelės tarkuotos morkos,
  • 1 kubeliais pjaustytas svogūnas,
  • druska, pipirai.

Svogūną apkepiname, tada sudedame morkas. Kepame dar 4 min. 

Kopūstų:

  • 2 saujos raugintų kopūstų, 
  • 1 kubeliais pjaustytas svogūnas. 

Apkepiname svogūną. Sudedame kopūstus. Apkepiname. Tada pilame truputį vandens ir virš mažos ugnies troškiname uždengę. Kai vanduo išgaruoja, įpilame truputį aliejaus ir dar kepame keletą minučių. 

Grybų: 

  • 1 kubeliais supjaustytas svogūnas, 
  • 2 saujos džiovintų grybų (pamirkytų per naktį ir apvirtų 20 min),
  • druska, pipirai.

Apkepiname svogūną. Sudedame grybus ir patroškiname 4 min. 

Kaip kepti

Kakorus kepame 150-170 temperatūroje ant picos akmens, ant kepimo popieriaus. Kepimo popierių lengvai patepame aliejumi, dedame kakorus ir juos aptepame aliejumi. 

Kepsninėje kepame netiesioginėje kaitroje. 

Kepame apie valandą, vieną kartą apverčiame. 

Skanaus! 

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.