Orkaitėje arba kepsninėje ruoštas lašišos ir daržovių troškinys

Dažnai gaunu klausimų: kas sunkiausia gaminant maistą keramikinėje kepsnineje. Vakar radau atsakymą į šį klausimą. Sunkiausia – sugalvoti naują patiekalą. 

Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lašišos ir daržovių troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (8)

Riebus katinas

Mar 22, 2018, 3:42 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:33 AM

Tad tradiciškai pradarau šaldytuvą, dedu ant stalo turimus produktus, ir mintyse pradedu versti receptų knygą. 

Ko tik su ta lašiša nesu gaminęs, kaip tik jos nesu kepęs. Bet daržovių gausa pasufleruoja troškinio idėją. Tad pradedame gaminti. 

Nulupame svogūną, česnakus ir smulkiai supjaustome. Įkaitiname keptuvę, šliūkštelime šiek tiek aliejaus, o jam įkaitus, sudedame svogūnus ir česnakus. 

Kol jie čirškinasi, greitai nulupame pomidorus, supjaustome ir dedame į tą pačią keptuvę. Šlakelis sojų padažo ir bazilikai nepamaišys. 

Apkeptas daržoves dedame ant kepimo formos dugno, ant jų sudedame juostelėmis supjaustytą lašišą, atskirtą nuo kaulų ir odos.

Ant viršaus dedame likusias daržoves, supjaustytas griežinėliais – paprikas, cukinijas, baklažanus. Pabarstome prieskoniais. Galima pašlakstyti aliejumi, bet aš to nedarau. 

Kol virtuvėje vyko paruošiamieji darbai, iki reikiamos temperatūros spėjo įkaisti kepsninė (150 C, kepant orkaitėje reikės 180 C). 

Pirmas 30 minučių kepame kepimo formą uždengę folija (dėl šios priežasties nešlakstau daržovių aliejumi, folija leidžia susidaryti pakankamam drėgmės kiekiui). 

Po to nuėmę foliją kepame dar 30 minučių. O tada skanaus.

Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.