Tikra palaima – šokoladiniai varškės pyragėliai, kurių nereikia kepti

Desertų meistrė Liucina Rimgailė Velykoms siūlo pasigaminti šokoladinį varškės pyragą arba keletą tokių pyragėlių. 

 L.Rimgailė.
 L.Rimgailė.
 Šokoladinis varškės pyragas.
 Šokoladinis varškės pyragas.
 Šokoladinis varškės pyragas.
 Šokoladinis varškės pyragas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-27 13:35, atnaujinta 2022-03-22 16:18

Receptu ji pasidalino „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Velykų skanėstai su Liucina“. 

Šokoladinis varškės pyragas su apelsinų cukatomis

Reikalingi produktai:

  • 500 g riebios varškės,
  • 4 kiaušinių tryniai,
  • 125 g miltelinio cukraus,
  • 100 g sviesto,
  • 125 g grietinėlės,
  • poros saujų apelsinų cukatų,
  • 80 g juodojo šokolado.

Kaip gaminti 

Trynius išplakti su cukrumi iki baltos purios masės. Plakant iš lėto įpilti grietinėlę. Supilti masę į puodą ir pakaitinti. Nuimti nuo ugnies vos masei pradėjus virti.

Varškę sudėti į plakiklio indą ir plakti kartu su kambario temperatūros sviestu. Po to po truputį supilti kiaušinių masę bei šokoladą, ištirpintą virš garų vonelės.

Galiausiai įmaišyti apelsinų cukatas ir supilstyti į pasirinktas formeles.

Statyti į šaldytuvą arba šaldiklį. Puošti pagal savo nuožiūrą.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas