Receptu ji pasidalino „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Velykų skanėstai su Liucina“.
Šokoladinis varškės pyragas su apelsinų cukatomis
Reikalingi produktai:
- 500 g riebios varškės,
- 4 kiaušinių tryniai,
- 125 g miltelinio cukraus,
- 100 g sviesto,
- 125 g grietinėlės,
- poros saujų apelsinų cukatų,
- 80 g juodojo šokolado.
Kaip gaminti
Trynius išplakti su cukrumi iki baltos purios masės. Plakant iš lėto įpilti grietinėlę. Supilti masę į puodą ir pakaitinti. Nuimti nuo ugnies vos masei pradėjus virti.
Varškę sudėti į plakiklio indą ir plakti kartu su kambario temperatūros sviestu. Po to po truputį supilti kiaušinių masę bei šokoladą, ištirpintą virš garų vonelės.
Galiausiai įmaišyti apelsinų cukatas ir supilstyti į pasirinktas formeles.
Statyti į šaldytuvą arba šaldiklį. Puošti pagal savo nuožiūrą.
Skanaus!