Dalinamės receptu, kuris dalyvavo skaitytojų šventinių patiekalų konkurse.
Lašišos užtepėlė
Reikalingi produktai:
- 200 g rūkytos lašišos,
- 2 skiltelės česnako,
- 2 virti kiaušiniai,
- 1/2 svogūno,
- 2 šaukštai majonezo arba natūralaus jogurto,
- 1/2 kepalėlio juodos duonos,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų,
- 4 maži arba vienas didesnis pomidoras.
Į virtuvinį kombainą sudedame lašišą, svogūną, virtus kiaušinius, majonezą, suberiame pipirus. Visus ingredientus sutriname iki rupios košytės.
Duoną supjaustome riekutėmis ir iškepame keptuvėje aliejue. Apiberiame druska ir ištriname duonos riekutes česnaku.
Aptepame užtepėle.
Uždedame ant viršaus pomidoro arba agurko griežinėlį.