Patiekalui reikės gero puskilogramio šoninės, tiek pat kiaulienos faršo, kelių saujų kietojo sūrio, cukinijos, pievagrybių, svogūnų laiškų šaknelių, paprikos ir žalumynų – gražgarstės, špinatų.
Kaip gaminti patiekalą geriausiai suprasite peržiūrėję nuotraukas. O čia trumpai aprašysiu gaminimo procesą.
Faršą įdėję į maišelį, paskirstome tolygiai. Nupjovę maišelio viršutinę dalį, ant jo dedame sviestinį arba kepimo popierių. Viską apverčiame. Nuėmę antrąją maišelio dalį, pabarstome prieskoniais.
Sudedame juostelėmis pjaustytas daržoves, kiekvieną sluoksnį gausiai padengdami sūriu.
Naudodamiesi sviestiniu popieriumi suvyniojame viską į ritinį. Dedame į šaldytuvą.
Toliau – linksmiausia dalis – arba darbščiųjų rankų būrelis. Ant sviestinio popieriaus dėliojame šoninės griežinėlius taip, kad jie perdengtų vienas kitą ir gautųsi pynutės raštas.
Pagamintą mėsos ir daržovių ritinį įvyniojame į šoninę.
Jeigu kepame keramikinėje kepsninėje, jungiame deflektorių ir 180 C kaitrą. Kepame padėje antrajame aukšte, po apačia nepamirštame folijos indelio – bėgs nemažai nuodėmingai skanaus turinio. Keletas ąžuolo gabaliukų – dūmo poskoniui. Kepame apie 1,5 val. Aptepę BBQ padažu, papildomai kepame dar pusvalandį.
Jeigu kepame orkaitėje, temperatūra apie 200 C, kepimo laikas - apie 1,5 val.
Pastaba: kai išimsite patiekalą, stebėkite vėjo kryptį – jeigu jis pūs į kaimynų namą, turėsite neplanuotų svečių.