Ingredientai tešlai:
- 350 g miltų,
- 50 g miltelinio cukraus,
- 200 g sviesto,
- žiupsnis druskos,
- šaukštas grietinės,
- 2 kiaušinių tryniai.
Ingredientai įdarui:
- keli šaukštai apelsinų džemo,
- 200 g migdolų miltų,
- 4 kiaušinių baltymai,
- ¾ stiklinės miltelinio cukraus,
- ¾ stiklinės cukraus,
- žiupsnis druskos,
- keli lašai migdolų esencijos,
- 150 g baltojo šokolado,
- 50 g grietinėlės.
Gaminimas
Visus ingredientus tešlai kapoti arba sudėti į virtuvinį kombainą ir užmaišyti trapią tešlą. Padėti ją 30 min. į šaldytuvą.
Po to laiko iškočioti, suformuoti kiaušinį su krašteliu. Pagrindą aptepti kiaušinio trynių ir pieno plakiniu, priklijuoti kraštą ir dar kartą aptepti. Kepti 15 min. 190 C temperatūroje.
Išėmus aptepti apelsinų džemu ir supilti įdarą.
Įdarui migdolų miltus sumaišyti su cukraus pudra, dviem baltymais ir migdolų esencija.
Kitus du baltymus gerai išplakti ir po to dalimis supilti cukrų, kaskart laukiant, kol cukrus ištirps. Taip paruoštus baltymus dalimis sudėti į migdolų masę.
Pyragą su įdaru kepti iki 30 min. 165 C temperatūroje.
Grietinėlę užvirti ir supilti ant sukapoto balto šokolado. Palikti kelioms minutėms, kad šokoladas ištiptų ir išmaišyti. Taip paruoštu padažu aptepti pyrago paviršių. Puošti pagal savo norus.
Skanaus!