Šį receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė „Skonio“ skaitytoja Kristina.
Velykiniai meduoliai
Reikės:
- 200 g medaus,
- 200 g cukraus,
- 30 g vandens,
- 200 g sviesto,
- 2 šaukštų grietinės,
- 1 kiaušinio,
- prieskonių meduoliams,
- maždaug 700 g miltų,
- 0,5 šaukštelio sodos.
Medų su cukrumi, sviestu, prieskoniais, vandeniu ištirpdome kaitindami.
Atšalus įsukame kiaušinį, grietinę su soda ir po truputį beriame miltus. Minkome.
Tešlą reikia palaikyti šaltai, galima laikyti net savaitę – meduoliai bus tik skanesni.
Kepame norimų formų meduolius.
Prieš kepimą (jei meduolių nepuošime glajumi) juos aptepame kiaušinio plakiniu.
Glajui reikės:
- 250 g cukraus pudros,
- kelių grūdelių citrinų rūgšties,
- kokių nors kvapų,
- 1 baltymo,
- galima dėti norimos spalvos dažų.
Ištriname glajų šaukštu ir puošiame meduolius.