Velykiniai meduoliai vilios ir didelius, ir mažus smagurius

Gardus ir dailus pasiūlymas Velykų stalui – dailiausiais raštais išpuošti meduoliai. Jie puikiai papuoš stalą ir pradžiugins tiek didelius, tiek mažus smagurius. 

 Velykiniai meduoliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Velykiniai meduoliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Velykiniai meduoliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Velykiniai meduoliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 31, 2018, 11:24 AM, atnaujinta Mar 29, 2022, 6:30 PM

Šį receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė „Skonio“ skaitytoja Kristina.

Velykiniai meduoliai

Reikės:

  • 200 g medaus, 
  • 200 g cukraus,
  • 30 g vandens,
  • 200 g sviesto,
  • 2 šaukštų grietinės,
  • 1 kiaušinio,
  • prieskonių meduoliams, 
  • maždaug 700 g miltų,
  • 0,5 šaukštelio sodos.

Medų su cukrumi, sviestu, prieskoniais, vandeniu ištirpdome kaitindami.

Atšalus įsukame kiaušinį, grietinę su soda ir po truputį beriame miltus. Minkome.

Tešlą reikia palaikyti šaltai, galima laikyti net savaitę – meduoliai bus tik skanesni.

Kepame norimų formų meduolius.

Prieš kepimą (jei meduolių nepuošime glajumi) juos aptepame kiaušinio plakiniu.

Glajui reikės:

  • 250 g cukraus pudros,
  • kelių grūdelių citrinų rūgšties,
  • kokių nors kvapų,
  • 1 baltymo,
  • galima dėti norimos spalvos dažų.

Ištriname glajų šaukštu ir puošiame meduolius.

 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.