Senoviniai čeburekai su daržovėmis. Jų tešla – tiesiog tobula

Lengvai pagaminami daržovių čeburekai pagal senovinį receptą. Tešla tobula, niekur nelimpanti!

 Senoviniai čeburekai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.
 Senoviniai čeburekai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Vegan Pipiras“

Apr 8, 2018, 1:00 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:33 AM

Senoviniai čeburekai su daržovėmis

Reikalingi produktai (puodelis 250 ml)

Tešlai:

  • 1 kg šviesių speltų miltų,
  • 1,5-2 puodelio vandens,
  • 2 v. š. ekologiško rapsų aliejaus,
  • 2 v. š. maistinio acto,
  • 2 v. š. datulių sirupo,
  • 0,5 a. š druskos.

Įdarui:

  • 1-1,5 kg baltagūžio kopūsto,
  • 3 vnt. morkų,
  • 7-8 cm poro,
  • šviežiai maltų pipirų mišinio,
  • druskos.

Čeburekams kepti reikės ekologiško rapsų aliejaus.

Kaip gaminti

1. Į daugiafunkcinį maišytuvą berti persijotus miltus, druską ir išmaišyti.

2. Miltuose padaryti duobutę, į ją pilti vandens, rapsų aliejaus, acto, sirupo ir gerai išminkyti tešlą 6-7 min.

3. Tešla turi būti vientisa, nelimpanti.

4. Tešlą dėti į maišelį ar uždengiamą indą ir palikti 30 min. šaldytuve.

5. Kopūstą sutarkuoti ar supjaustyti kuo smulkiau.

6. Morkas sutarkuoti šiaudeliais.

7. Porą susmulkinti.

8. Į keptuvę įpilti lašelį riebalų ir pašildyti morkas su porais virš vidutinės ugnies, kol suminkštės (3-5 min).

9. Morkas supilti į dubenį.

PASTABA : Pešildytos daržovės turi likti traškios, o ne minkštos!

10. Smulkintą kopūstą berti į keptuvę ir pašildyti, kol suminkštės (3-4 min).

11. Kopūstą, morkas su porais ir prieskoniais gerai išmaišyti. Būtinai palaukite, kol atvės įdaras!

12. Iš šaldytuvo paimti tešlą, ją padalinti į 14 kamoliukų.

13. Į keptuvę įpilti aliejaus ir įkaitinti virš vidutinės ugnies. Įkaitęs aliejus turi būti su burbuliukais, bet ne garuoti (tada jis dega!).

14. Imti po vieną rutuliuką, iškočioti KUO PLONIAU, dėti per vidurį įdaro, užlenkti kraštus ir pirštais sutvirtinti (tešla tokia kokybiška, kad jai nereikia papildomų sutvirtinimo būdų, kaip šakutė ar spaustukas).

15. Į įkaitintą aliejų dėti vieną čebureką. Pagaminti kitą ir dėti šalia jo. Kepti po du didelius čeburekus, ne daugiau! Kepti iš abiejų pusių.

PASTABA: Kol čeburekai kepa, negaminkite kitų, palaukite, kol baigs kepti ir tada gaminkite kitą.

16. Baigiant iškepti ištraukti iš aliejaus ir padėti ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

17. Gaminkite kitus du ir kepkite toliau.

18. Iškeptus čeburekus skanaukite tą pačią dieną arba dėkite į indą ar maišelį ir palikite atvėsusius šaldytuve. Kitą dieną pašildykite orkaitėje 180 temp., įjungę vėjelio funkciją apie 5-6min.

Skanaus!

Receptas„Vegan Pipiras“ 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.