Kiaulienos šonkauliukai tokie skanūs, kad pamiršite skaičiuoti kalorijas

Taip paruošti šonkauliukai gali būti valgomi per pietus, per bet kokią šventę ir bet kokia proga. Juos valgant būtina dalintis, klausytis aplinkinių čepsėjimo ir už nugaros jausti, kaip aplaižomi pirštai. 

 Kiaulienos šonkauliukai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Kiaulienos šonkauliukai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Kiaulienos šonkauliukai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Kiaulienos šonkauliukai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

Apr 18, 2018, 11:17 AM, atnaujinta Apr 25, 2022, 11:59 AM

Jeigu atsidursite tokioje aplinkoje, neturėsite laiko galvoti apie kalorijas. Liks tik mėgautis...

Prisimenu, kai pirmuosius kartus šonkauliukus marinavau su uogiene – iš tiesų buvau tik girdėjusi, kad taip marinuoti šonkauliukai tiesiog tirpsta burnoje, bet kiek ir kokios uogienės dėti, neturėjau žalio supratimo. 

Taigi, išbandžiau šonkaulius, marinuotus su vyšnių, slyvų, bruknių ir raudonųjų serbentų uogienėmis, į marinatą įmaišydama tai mažiau, tai daugiau šaukštų šio tėvų su didžiule meile išvirto gėrio. 

Patys skaniausi šonkauliukai, pagal mano alkanų valgytojų tvirtinimus, yra su raudonųjų serbentų drebučiais. Todėl nekantraudama ir dalinuosi šiuo receptu, kuris tikrai jūsų neapvils.

Su raudonųjų serbentų drebučiais kepti šonkauliukai. Labai skanūs

4 didelėms porcijoms reikės:

  • 1,5 kilogramo kiaulienos šonkauliukų.

Marinatui:

  • 3 valgomųjų šaukštų raudonųjų serbentų želės (drebučių),
  • 3 valgomųjų šaukštų garstyčių,
  • 3-4 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus,
  • 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo,
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
  • 1 valgomojo šaukšto skysto medaus,
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies,
  • 2 didelių smulkiai supjaustytų česnako skiltelių,
  • 3 arbatinių šaukštelių saldžiosios raudonos paprikos miltelių,
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos,
  • 1/3 arbatinio šaukštelio maltos džiovintos kalendros,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų džiovintų petražolių,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų džiovintų raudonėlių,
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų svogūnų drožlių,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,
  • 1/3 arbatinio šaukštelio malto 5 rūšių pipirų mišinio,
  • Patiekti – 300 g ilgagrūdžių ryžių ir mėgstamų salotų.

1. Dubenėlyje gerai sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis. Turite gauti vienalytę masę.

2.  Šonkauliukų juostą nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite į gabaliukus - po vieną kauliuką vienam gabaliukui. Gabaliukus sudėkite į kepimo maišą, ant jų supilkite marinatą. 

3. Šonkauliukus gerai apvoliokite marinate, tai lengviausia daryti rankomis. Marinuokite 2-3 val., vis papurtant kepimo maišą, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai.

4. Praėjus 2-3 val. kepimo maišą užriškite, dėkite į skardą, šonkauliukus maiše paskirstykite taip, kad nebūtų vienas ant kito.

5. Iš pradžių kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Praėjus 50 min. iš orkaitės ištraukite skardą ir atsargiai nukirpkite viršutinę maišo dalį. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 C. Šonkauliukus apliekite susidariusiomis sultimis ir kepkite 15 min. 

Tada, vėl išimkite skardą, šonkauliukus apverskite, aplaistykite sultimis ir vėl kepkite 15 minučių. 

Skanaukite!

Receptas iš „Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.