Paprastas, sotus ir labai skanus.
Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
Reikės (24-26 cm skersmens formai):
- 10 vidutinio dydžio bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 500 g faršo (jautienos, kiaulienos),
- 200 g pievagrybių,
- 2 morkų,
- 1 svogūno,
- 2-3 v. š. grietinės,
- druskos, pipirų, smulkintų petražolių,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Faršą apkepti keptuvėje su prieskoniais (aš kepu be aliejaus), gale įmaišyti 1-2 v. š. grietinės, smulkintų petražolių ir dar truputį patroškinti. Suberti į dubenį ir padėti į šalį.
Morkas nuskusti, sutarkuoti stambia tarka, svogūną supjaustyti ir apkepti kartu su morkomis, kol suminkštės. Apibarstyti druska ir pipirais.
Kitoje keptuvėje trumpai apkepti supjaustytus pievagrybius, taip pat apibarstyti druska ir pipirais, įmaišyti 1 v. š. grietinės.
Bulves nuskusti, sutarkuoti stambia tarka, truputėlį nusunkti rankomis, įmušti kiaušinius, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
Formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti pusę bulvių masės, ant jos – faršą, po to dėti morkų ir svogūnų sluoksnį, ant jo – pievagrybius. Galiausiai suberti likusias tarkuotas bulves.
Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 65-75 min. Patiekti su salotomis ar grietine.
Skanaus!