Tikėtina, kad neprašausite pasirinkę bet kurį iš išvardintų variantų.
Šį kartą šonkauliukus apviriau ir tik po to kepiau. Mėsytė buvo itin minkšta ir labai skani.
Orkaitėje kepti šonkauliai su barbekiu padažu
2-4 porcijoms reikės:
- 700 g kiaulienos šonkaulių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 2-3 lauro lapelių.
Barbekiu padažui:
- 100 g pomidorų padažo;
- 50 g vandens;
- 2 v.š. raudonojo vyno acto;
- 1 a. š. Worcesterio (Vusterio) padažo;
- 2 sutraiškytų česnako skiltelių;
- 0,5 a. š. garstyčių;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- 1 v. š. baltojo cukraus;
- šiek tiek šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Nuo šonkaulių pašalinkite plėvelę, nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite, įberkite kelis grūdelius juodųjų pipirų, sumeskite lauro lapelius ir nuo užvirimo momento virkite ant vidutinės ugnies apie 30 min. Tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.
Kol verda šonkauliai, pasiruoškite padažą. Visus išvardintus ingredientus sudėkite į keptuvę ir maišydami virkite apie 10 min. arba tol, kol padažas sutirštės.
Į kepimo skardą sudėkite šonkaulius, dosniai aptepkite iš abiejų pusių padažu ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
Patiekite su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus!