Labai gardus nekeptas kisieliaus pyragas su maskarpone

Sukūriau nekepto pyrago receptą, kuris, manau, vertas platesnės auditorijos. Tai nekeptas kisieliaus pyragas su maskarpone ir sausainiais.

Nekeptas „kisieliaus“ pyragas su maskarpone ir sausainiais.<br>V. Sartauskienės („MegejaKepeja“) nuotr.
Nekeptas „kisieliaus“ pyragas su maskarpone ir sausainiais.<br>V. Sartauskienės („MegejaKepeja“) nuotr.
Nekeptas „kisieliaus“ pyragas su maskarpone ir sausainiais.<br>V. Sartauskienės („MegejaKepeja“) nuotr.
Nekeptas „kisieliaus“ pyragas su maskarpone ir sausainiais.<br>V. Sartauskienės („MegejaKepeja“) nuotr.
Nekeptas „kisieliaus“ pyragas su maskarpone ir sausainiais.<br>V. Sartauskienės („MegejaKepeja“) nuotr.
Nekeptas „kisieliaus“ pyragas su maskarpone ir sausainiais.<br>V. Sartauskienės („MegejaKepeja“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Violeta Sartauskienė, „MegejaKepeja“

May 9, 2018, 2:48 PM, atnaujinta May 11, 2023, 6:44 PM

Kisieliaus pyragas su maskarpone

Reikės:

  • 400 g paprastų sausainių (šį kartą naudojau „Selgos“ sausainius, nes jų struktūra labai tiko, bet labiau tiktų kokie mažiau saldūs);
  • 100 g kisieliaus miltelių (nesvarbu, koks bebūtų – 250 g ar 200 g, dėkit pusę pakelio);
  • 2 v. š. cukraus (jei sausainiai saldūs, nedėkite);
  • pusės citrinos sulčių;
  • 3 a. š. želatinos miltelių (jei naudojamos granulės, jas prieš tai išmirkykite nedideliame kiekyje (50-70 ml) vandens ir ištirpinkite);
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 250 g maskarponės;
  • 200 plakamos grietinėlės.

Gaminimas

Kisieliaus miltelius užpilti verdančiu vandeniu ir pakaitinti, kol užvirs.

Nuėmus nuo ugnies, įmaišyti želatiną. Kai ši ištirps, įmaišyti cukrų ir citrinos sultis.

Kai pravės iki kūno (arba iki kambario) temperatūros, įmaišyti jogurtą, tada – maskarponės sūrį.

Pagaliau į atvėsusį kremą įmaišyti iki lengvų putų išplaktą grietinėlę ir viską susluoksniuoti.

Indą, kuriame darysite pyragą, galite iškloti maistine plėvele – bus mažiau plovimo, o ir išimti bus paprasta.

Su maskarpone kremas tvirtesnis, tad sutepti bus tikrai paprasta.

Suteptą pyragą keletą valandų palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Aš laikiau per naktį.

Berašant paskutinę eilutę, pagalvojau, kad iki pilnos skonio harmonijos reikėtų tik keleto šviežių ar šaldytų aviečių.

Daugiau jokių papildymų ar pakeitimų.

Skanaus!

Šaltinis – „MegejaKepeja“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.