Dangiškai skanus rabarbarų trupiniuotis

Kartais net prisižiūrint kūno formas užsinori kažko saldaus, kažko, kas palaikytų kompaniją vienišam arbatos puodeliui.

 Rabarbarų trupiniuotis.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
 Rabarbarų trupiniuotis.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

May 12, 2018, 11:27 AM, atnaujinta May 11, 2023, 6:34 PM

Šis trupiniuotis nėra saldus, o rabarbarai jam suteikia malonios rūgštelės.

Šiandien – puiki proga išsikepti  ir pasimėgauti šiuo dangiškai skaniu kepiniu.

Sugundžiau? Pirmyn.

Rabarbarų trupiniuotis

Reikalingi produktai:

  • 2 stiklinės smulkintų rabarbarų,
  • 3/4 stiklinės cukraus,
  • 4 šaukštai vandens,
  • 4 šaukštai nesūdyto sviesto,
  • 3/4 stiklinės miltų,
  • 2 šaukštai rudojo cukraus,
  • 1 šaukštelis cinamono (nebūtinai),
  • 1 saujelė graikiškų riešutų.

Kaip gaminti

Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Verdame neuždengtame puode virš vidutinės ugnies apie 20 min.,kol rabarbarai patiš, o padažas karamelizuosis.

Kol rabarbarai troškinasi, pasiruošiame trupinius.

Šaltą sviestą pirštais sutriname su miltais, kol gausis smėlio konsistencijos trupiniai. Suberiame cukrų, cinamoną ir peiliu smulkintus riešutus. Išmaišome.

Rabarbarams išvirus, pilame juos į karščiui atsparų indą (vieną didesnį arba kelis mažesnius) ir užberiame trupiniais.

Dedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 20 min. arba kol trupiniai gražiai paruduos ir iškeps.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.