Šis trupiniuotis nėra saldus, o rabarbarai jam suteikia malonios rūgštelės.
Šiandien – puiki proga išsikepti ir pasimėgauti šiuo dangiškai skaniu kepiniu.
Sugundžiau? Pirmyn.
Rabarbarų trupiniuotis
Reikalingi produktai:
- 2 stiklinės smulkintų rabarbarų,
- 3/4 stiklinės cukraus,
- 4 šaukštai vandens,
- 4 šaukštai nesūdyto sviesto,
- 3/4 stiklinės miltų,
- 2 šaukštai rudojo cukraus,
- 1 šaukštelis cinamono (nebūtinai),
- 1 saujelė graikiškų riešutų.
Kaip gaminti
Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Verdame neuždengtame puode virš vidutinės ugnies apie 20 min.,kol rabarbarai patiš, o padažas karamelizuosis.
Kol rabarbarai troškinasi, pasiruošiame trupinius.
Šaltą sviestą pirštais sutriname su miltais, kol gausis smėlio konsistencijos trupiniai. Suberiame cukrų, cinamoną ir peiliu smulkintus riešutus. Išmaišome.
Rabarbarams išvirus, pilame juos į karščiui atsparų indą (vieną didesnį arba kelis mažesnius) ir užberiame trupiniais.
Dedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 20 min. arba kol trupiniai gražiai paruduos ir iškeps.