Nieko sudetingo čia nėra, viskas paprasta, tik, žinoma, tokie patiekalai reikalauja truputėlio laiko.
Virtinukai buvo labai skanūs – visiems namiškiams patiko.
Virtinukai su mėsa
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 250 ml pieno,
- 1 kiaušinio,
- 370-400 g miltų,
- 0,5 a. š. cukraus,
- 0,5 a. š. druskos.
Įdarui:
- 500 g virtos mėsos (aš naudojau jautieną),
- 1 nedidelio svogūno,
- 1 v. š. sviesto,
- mėsos sultinio,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Tešla. Pieną supilti į puodą, įmušti kiaušinį, berti druską, cukrų, 3-4 v. š. miltų (turetų gautis skystoka tešla. Puodą dėti ant viryklės, kaitinti ir maišyti, kol pradės tirštėti (kaitinant atsiranda maži gumuliukai, bet taip ir turi būti).
Po to nuimti nuo viryklės, suberti likusius miltus (palaipsniui), suminkyti tešlą. Tešla gaunasi elastinė, minkštutė. Palikti ją 10-15 min. pastovėti.
Įdaras. Virtą mėsą sumalti. Keptuvėje svieste apkepti supjaustytą svogūną, sumaišyti jį su mėsa, taip pat berti prieskonius, įpilti sultinio (tiek, kad įdaras būtų nesausas, sultingas).
Tešlą iškočioti, išspausti apskritimus, dėti įdaro, užlenkti ir suspausti kraštą.
Virti pasūdytame vandenyje apie 4-6 min., priklauso, kokio dydžio juos gaminsite.
Patiekti su grietine, pakepintais svogunais ar grybų padažu.
Ši tešla tinka ir virtinukams su varške, uogomis, taip pat ir koldūnams gaminti.