Krevečių vakarėlis!
Reikės:
daug karališkųjų krevečių su kiautu.
Marinatui – daug smulkinto česnako, daug vidutiniškai aštrios smulkintos aitriosios paprikos, alyvuogių aliejaus, paprikos miltelių, druskos ir pipirų, citrinos sulčių.
Krevetes marinuokite apie valandą.
Krevečių iešmeliai
Suverkite krevetes ant dvigubų iešmelių ir kepkite virš žarijų apie 180-200°C temperatūroje 3-4 min. kiekvieną pusę, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite citrinos sultimis, pamirkykite į saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą, skanaukite.
Krevetės su cinamonu
Gražiai suguldykite didelėje keptuvėje, įpilkite balto sauso vyno, kad pusiau apsemtų ir gausiai apibarstykite cinamonu. Kepkite virš žarijų apie 200-220°C temperatūroje 8 minutes nevartydami.
Skanaus!
Receptas iš „Kristupo Krivicko BBQ Užrašai“