Nuo naminio limonado iki fermentuotos kavos – geriausi gėrimai iškylai

Kas gali būti nuostabiau už iškylą gamtoje, ypač šiltą vasaros dieną?

 Namuose ruoštas limonadas. <br> 123rf.com nuotr. 
 Namuose ruoštas limonadas. <br> 123rf.com nuotr. 
 Imbierinis persikų vanduo.<br> 123rf.com nuotr. 
 Imbierinis persikų vanduo.<br> 123rf.com nuotr. 
 Mėtinis agurkų vanduo su citrina.<br> 123rf.com nuotr. 
 Mėtinis agurkų vanduo su citrina.<br> 123rf.com nuotr. 
 Naminis limonadas.<br> 123rf.com nuotr. 
 Naminis limonadas.<br> 123rf.com nuotr. 
 Šaltai brandinta kava.<br> 123rf.com nuotr. 
 Šaltai brandinta kava.<br> 123rf.com nuotr. 
 Braškinis citrinų vanduo.<br> 123rf.com nuotr. 
 Braškinis citrinų vanduo.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 2:48 PM, atnaujinta Jun 15, 2018, 2:56 PM

Ant grotelių iškepta mėsa, žuvis ar daržovės, į laužą įmestos folijoje suvyniotos bulvės ar tiesiog gardūs iš anksto paruošti užkandžiai – lavašo suktinukai, sumuštinukai, pyragėliai su įdarais ir pan., yra tai, be ko sunkiai įsivaizduojama iškyla.

Tačiau po sočių pietų veikiausiai norėsis ir atsigaivinti. O ir apskritai karštą vasaros dieną rekomenduojama gerti kuo daugiau skysčių.

Tad šį kartą pakalbėkime apie tai, ką gi galima pasiimti į iškylą atsigerti.

Daug kas gėrimų problemą sprendžia paprastai – tiesiog parduotuvėje nusiperka sulčių, vaisvandenių arba natūralaus geriamojo ar mineralinio vandens.

Beje, vandens ypač rekomenduojama nepamiršti per karščius, nes jis ne tik atgaivina, bet ir padeda atstatyti skysčių pusiausvyrą organizme.

O jeigu paprastas vanduo jūsų ne ypač vilioja, galite jį kuo nors paskatinti įvairiais priedais.

Pateikiame jums tris nuostabius receptus, kaip paprastą vandenį paversti pasakiško skonio gėrimu:

1. Imbierinis persikų vanduo su cinamonu

Reikės:

1 supjaustyto skiltelėmis persiko;

Supjaustyto apskritimais imbiero nulupta žievele;

1 cinamono lazdelės.

2. Mėtinis agurkų vanduo su citrina

Reikės:

1 skiltelėmis supjaustyto agurko;

3 mėtų šakelių;

1 plonai skiltelėmis supjaustytos citrinos.

3. Braškinis citrinų vanduo

Reikės:

3 pusiau perpjautų braškių;

1 plonais griežinėliais supjaustytos citrinos.

Gaminimas:

Kad ir kurį receptą pasirinksite, sumaišykite visas sudedamąsias dalis su vandeniu, išmaišykite ir patiekite gėrimą atšaldytą.

Skanaus!

Beje, vandenį verta skaninti ne tik dėl to, kad toks jis pasidaro gardesniu.

Citrina, agurkais ar mėtomis paskanintas vanduo turi ir organizmą valančių savybių.

Pavyzdžiui, agurkuose yra organinės medžiagos citrulino, kuri kepenims ir inkstams padeda išvalyti organizmą ir pašalinti amoniaką.

Citrinų sultys padeda stimuliuoti ir reguliuoti virškinamojo trakto veiklą. Be to, šis vaisius stimuliuoja ir tulžies gamybą, suskystina ją bei leidžia tekėti laisviau.

Mėtų lapeliai ne tik suteikia gėrimui gaivaus skonio, bet ir padeda geriau virškinti maistą bei atpalaiduoja įsitempusius pilvo raumenis.

Na, ir pats vanduo padeda išvalyti bei pašalinti iš organizmo toksinus ir kitas atliekas bei palengvina, tokių organų, kaip kepenys ir inkstai, veiklą.

Naminis limonadas per 10 minučių

Taip pat iškylai galite patys pasigaminti limonado, kurio receptą pateikė interneto svetainė „Delish“. Užtruksite vos 10 minučių!

Reikės:

1 puodelio vandens;

1 puodelio cukraus;

1 puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių;

8 puodelių šalto vandens;

2 puodelių ledo;

citrinos skiltelių papuošimui.

Gaminimas:

1. Mažame puode, pastatytame ant vidutinio karščio ugnies, paruoškite paprasčiausią sirupą: užvirkite 1 puodelį vandens, įpilkite 1 puodelio cukraus ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Atvėsinkite.

2. Dideliame ąsotyje sumaišykite pagamintą sirupą, šaltą vandenį, apelsinų sultis ir ledą.

3. Papuoškite citrinos skiltelėmis ir patiekite.

Skanaus!

Negalintiems be kavos

Iškylai tinka ir pačių spaustos sultys ar kompotai, taip pat šalta arbata ar kava.

Neseniai pasaulyje išpopuliarėjo šaltai brandintos kavos, kurios ypač tinka karštą vasaros dieną.

Jos nuo įprastai ruošiamos kavos skiriasi tuo, kad sumaltos kavos pupelės užpilamos ne karštu, o šaltu vandeniu ir geriamos šaltos.

Šaltai brandintai kavai paruošti reikės:

25 g mėgstamos kavos pupelių (geriausia, turinčių uogų ar vaisinę rūgštelę, pvz., robustos ar arabikos ir robustos mišinio);

400 ml šalto vandens.

Kavą sumalkite kiek stambiau.

Suberkite maltą kavą į stiklainį, užpilkite vandeniu ir gerai išmaišykite.

Palikite šaldytuve 12-18 valandų.

Nukoškite kavos tirščius. Tam galima naudoti nuplikytą marlę (tuomet perkošti reikės 2-3 kartus) ar popierinį kavos filtrą.

Kai gėrime nelieka tirščių – ragaukite.

Skanaus!

O jeigu norite tiesiog pasiruošti šaltos kavos, štai jums dešimt puikių receptų:

Geriausia iškylai skirtus šaltuosius gėrimus supilti į hermetiškai uždaromus nedidelius buteliukus ir reikėtų nepamiršti šiaudelių.

Ir dar. Jeigu norite, kad gėrimai išliktų šalti ir gaivinantys, įdėkite juos į šaltkrepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.