Pusryčių beigeliai – kad kiekvienas rytas būtų kaip šventė

Išbandykite šiuos begelius ne tik ruošdami juos iš kvietinių, bet ir avižinių ar maišytų su grikių miltais. Eksperimentuokite drąsiai – skonis kas kartą bus vis kitoks.

 Pusryčių beigeliai.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
 Pusryčių beigeliai.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

Jun 15, 2018, 8:54 AM, atnaujinta Jun 16, 2022, 10:36 AM

Pusryčių beigeliai

Reikalingi produktai (4 vnt.):

  • 150 g miltų (plius papildomai minkymui),
  • 235 g graikiško jogurto,
  • 1 nubrauktas a. š. sodos (arba 1 a. š. kepimo miltelių),
  • žiupsnis druskos,
  • riebalų,
  • sezamo ir juodgrūdės sėklų (nebūtinai).

Jogurtą sumaišykite su soda, kol suputoja. Įberkite druskos, miltų, sumaišykite ir užminkykite tešlą.

Rankas patepkite aliejumi ir suformuokite beigelius (apskritimo formos pyragėlius su skyle viduje). Papurkškite aliejumi ir pabarstykite sėklomis.

Kepkite 170-180 °C orkaitėje 20-25 min. Iškeptus būtinai atvėsinkite ~10 minučių ir tik tuomet pjaukite.

Gardūs pusryčiai buvo juos aptepus mėgstamu sūreliu, papuošus avokado karūna ir keliais gabalėliais rūkyto šamo su pipirnės daigais. 

Receptas„Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.