VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Medumi ir garstyčiomis kvepiantis užpilas tiks ne tik salotoms

2018 m. birželio 19 d. 20:40
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Noriu pasidalinti salotų užpilo receptu. Jis puikiai tiks pagardinti salotas, bet galima ir patiekti prie mėsos gaminių.
Daugiau nuotraukų (1)
Užtruksite 5 minutes. 
Medaus ir garstyčių užpilas
Reikalingi produktai:
  • 1/3 st. alyvuogių aliejaus,
  • 3 šaukštai balto vyno acto,
  • 1 citrinos sultys,
  • 3 šaukštai medaus,
  • 3 šaukštai garstyčių (naudojau pusę Dižono garstyčių, kitą pusę - su grūdeliais),
  • 1/4 šaukštelio česnako miltelių,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Į dubenėlį supilkite aliejų, actą, išspaustas citrinos sultis. Medų sumaišykite su garstyčiomis, česnako milteliais, druska, gerai išmaišykite. Dėkite po šaukštą medaus - garstyčių masės į aliejaus masę ir maišykite iki vientisos masės.
Pabaigoje įberkite pagal skonį maltų pipirų ir gerai išmaišykite.
Supilkite į stiklainiuką. Šaldytuve galėsite laikyti iki 5 dienų.
Receptu pasidalino  „Samčio užrašai“
salotosužpilasMedus
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.