Ji pagaminta iš žiedinio kopūsto.
Tai geras būdas kartais pakeisti bulves, nesvarbu, kokiam tikslui – ar dėl noro valgyti daugiau daržovių, ar išsaugoti kūno formas, nes žiedinis kopūstas mažai kaloringas, arba tiesiog dėl įvairovės.
Išbandykite, ir patys nustebsite, kad tai tikrai skanu.
Bulvių košė be bulvių
Reikės:
- 1 žiedinio kopūsto;
- 300 ml pieno;
- druskos;
- 30 g sviesto;
- tarkuoto muskato riešuto.
Kaip gaminti
Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabaliukais.
Didesniame puode užvirinkite pieną drauge su dviem stiklinėm vandens ir žiupsneliu druskos. Kai užvirs, suberkite žiedinį kopūstą ir virkite kol bus visai minkštas. Atsiminkite, kad bet kada verdant žiedinį kopūstą, į vandenį verta įpilti truputį pieno, taip šita daržovė išlaikys savo gražią baltą spalvą ir jos skonis bus geresnis.
Kopūstui išvirus nukoškite jį ir drauge su sviestu sumalkite virtuviniu kombainu iki švelnaus purumo. Galite grūsti ir rankine grūstuve, bet tikriausiai košė bus truputį grūdėtos konsistencijos, o tai kartais irgi visai gerai.
Pasūdykite, jei reikia, ir pagardinkite tarkuotu muskato riešutu.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“