Kepenėlės česnakinėje tešloje
Reikės:
- 1 kg vištų kepenėlių,
- pieno,
- druskos, pipirų,
- džiovintų raudonėlių.
Tešlai:
- 3 vidutinio dydžio kiaušiniai,
- 4 v. š. grietinės,
- 7-8 v. š. miltų,
- 3 skiltelių česnako,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Kepenėles gerai nuplauti, nupjauti ir pašalinti, nereikalinga, užpilti pienu, berti druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių ir palikti 1-2 val. pastovėti. Po to supilti jas į sietelį, kad nuvarvėtų pienas.
Tešlai kiaušinius išplakti su grietine, berti druskos, pipirų, įspausti česnaką, berti miltus ir išmaišyti – tešla turi būti tirštoka.
Kiekvieną kepenėlių gabalėlį pamirkyti tešloje ir iš abiejų pusių apkepti įkaitintame aliejuje keptuvėje virš nedidelės ugnies.
Patiekti su mėgstamu garnyru ar su daržovių salotomis.
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“