Kol buvau užsiėmusi kitais reikalais, išvirė vištiena, o tada jau ėmiausi darbo.
Skanus, paprastas patiekalas, kuris tiks ir į darbą, ir mokyklą, o gal net į gamtą pasiimti.
Vištienos paštetas
Reikalingi produktai:
- 1 kg vištienos ketvirčių,
- 3 morkos,
- 1 svogūnas,
- 2 virti kiaušiniai,
- 2 skiltelės česnako,
- keli lauro lapai,
- keli grūdeliai pipirų,
- druskos pagal skonį,
- 1 šaukštas želatinos,
- 250 ml sultinio.
Kaip gaminti
Vištieną nuplaukite ir sudėkite į puodą su morkomis, svogūnu, pipirų grūdeliais, lauro lapais, užpilkite vandeniu ir virkite, kol išvirs.
Išvirusią vištieną atvėsinkite, mėsą nuimkite nuo kaulų.
Į trintuvą dėkite vištieną, morkas, išspauskite česnako skilteles, kiaušinius, druskos ir 100-150 ml sultinio. Sutrinkite iki vientisos masės.
100 ml sultinio ištirpinkite želatiną ir supilkite į vištienos masę. Išmaišykite.
Į indelį, kuriame stingdysite paštetą/užtepėlę tieskite maistinės plėvelės ir sudėkite vištieną, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą keliom valandoms sustingti.
Skanu su duona.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“