Žaliųjų citrinų ir sutirštinto pieno pyragas sužavės kiekvieną

Kai gomurys reikalauja kažko gardaus, ne visuomet randame laiko ir išradingumo ilgai suktis virtuvėje. Tačiau kai pagaminti nepakartojamam skanėstui tereikia vos 5 ingredientų ir nedaug įgūdžių – motyvacijos užsirišti prijuostę tikrai nepritrūks.

 Žaliųjų citrinų ir sutirštinto pieno pyragas.<br> 123rf.com nuotr.
 Žaliųjų citrinų ir sutirštinto pieno pyragas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Aug 12, 2018, 12:40 PM, atnaujinta Aug 8, 2023, 10:18 AM

Tiems, kurie nemėgsta ilgo patiekalų gaminimo proceso, bet nori pasilepinti ar netikėtus svečius nustebinti išskirtinio skonio desertu, siūlome išbandyti žaliųjų citrinų pyrago receptą. Šis skanėstas ne tik puikiai papuoš bet kurį stalą, bet ir yra lengvai pagaminamas – jam prireiks vos 5 ingredientų.

Iš žaliųjų citrinų sulčių ir sutirštinto pieno kremo bei sausainių pagrindo gaminamas desertas sužavės saldžiai gaiviu skoniu, o išskirtinumo suteiks kreme vos juntamas žaliųjų citrinų žievelės kartumas.

Žaliųjų citrinų ir sutirštinto pieno pyragas

Ingredientai:

  • 1 skardinė saldinto sutirštinto pieno,
  • 1 pakelis (apie 180 g) sausainių,
  • 6 sunokusios žaliosios citrinos,
  • 2 kiaušiniai,
  • 100 g sviesto.

Paruošimo būdas

1. Sausainius susmulkinti elektrine smulkintuve arba rankomis iki trupinių. Sviestą ištirpdyti, supilti ant sausainių trupinių ir gerai išmaišyti. Masę paspaudus pirštais, ji turi sukibti. Jei masė per biri – galima įdėti dar šiek tiek lydyto sviesto.

2. 24 centimetrų skersmens torto formą ištepti riebalais. Į formą suberti trupinių masę ir pirštais spaudžiant suformuoti ploną pyrago pagrindą, suformuojant ir kraštelius.

3. Paruoštą pyrago pagrindą pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5–7 minutėms. Svarbu dažnai patikrinti – pagrindas turi įgauti auksinį atspalvį, kartais tai atsitinka vos per kelias minutes. Iškepusį pagrindą ištraukti iš orkaitės ir leisti pravėsti.

4. Į didelį dubenį supilti sutirštintą pieną, įtarkuoti vienos žaliosios citrinos žievelę. Į sutirštintą pieną įspausti 5 žaliųjų citrinų sultis, išmaišyti ir patikrinti rūgštumą – kremo skonis turi būti saldus, tačiau aiškiai turi jaustis žaliosios citrinos rūgštelė. Jei rūgštumo trūksta – išspauskite dar vieną žaliąją citriną.

5. Į kremą vieną po kito įmuškite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Pagamintą kremą pilkite ant paruošto sausainių pagrindo ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę 20–25 minutėms. Pyragas bus iškepęs tuomet, kai jį pajudinus orkaitėje centras bus tvirtas, nejudės.

Ištraukus iš orkaitės pyragą būtina atvėsinti, o skaniausias jis tuomet, kai bent 3 valandas pastovi šaldytuve.

Norintiems dar turtingesnio skonio ir gražesnės išvaizdos, pyragą rekomenduojame papuošti iki standumo išplakta grietinėle (prireiks apie 200 mililitrų), tarkuota žaliosios citrinos žievele ir jos riekelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?