Traškūs, pikantiški, o svarbiausia – labai lengvai pagaminami. Nereikės net kaitinti – ir vis viena puikiai laikysis rūsyje.
Tačiau, kaip tikina juos išbandę, šie agurkėliai retai ilgai išsilaiko – dingsta gerokai anksčiau, negu ateina žiema.
Puiki išeitis, kai reikia taupyti stiklainius ir vietą rūsyje, mat taip konservuojant į stiklainius tilps gerokai daugiau agurkų. Iš 3 kg išeis maždaug 4 pusės litro talpos stiklainėliai.
Aštrūs ir traškūs agurkėliai žiemai
Reikės:
- 3 kg agurkų,
- 3 v. š. rupios druskos,
- 400 g cukraus (ar mažiau – pagal skonį, tačiau cukraus reikia, kad sušvelnintų, „nugesintų“ acto ir pipirų aitrumą),
- 4 galvučių česnako,
- 1,5 v. š. aitriosios paprikos miltelių arba šviežių aitriųjų paprikų – pagal skonį,
- 2 stiklinių acto (9 proc.),
- 4 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti
Agurkus supjaustykite griežinėliais, česnakus ir šviežias aitriąsias paprikas susmulkinkite, sumaišykite visus ingredientus ir palikite 12 val. kambario temperatūroje. Per tą laiką agurkai išskirs sultis, atsiras skysčio.
Prieš dėdami į stiklainius paragaukite, ar pakanka aštrumo, saldumo, sūrumo – koreguokite pagal skonį.
Dėkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite ir laikykite vėsiai, rūsyje.
Kaip minėta aukščiau, kaitinti nereikia – paprikos ir actas veiks kaip patys geriausi konservantai.