Verta išbandyti: varškės spurgos su staigmena viduje

Oi kaip gėda man, nes jau kelintas desertas iš eilės. Atrodo, kad tik juos ir valgom. Na ne, ne tik juos... Pavyzdžiui aš šiandien labai daug gaminau mėsiško, bet nefotografavau. O va spurgos privertė paimti į rankas mano mylimą Nikoniuką.

 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Varškės spurgos su slyvomis.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2018-08-20 12:08, atnaujinta 2022-08-18 18:01

Keista kažką rašyti apie spurgas, nes turbūt nėra nė vieno žmogaus, kuris nebūtu gaminęs, valgęs ir kuris neturėtu nuomonės apie jas.

Aš esu išbandžiusi daugybę spurgų receptų, mano bloge tikrai netrūksta receptų, bet norėjau išbandyti dar kažką, kitaip...

Šį kartą naujas skonis spurgų padangėje: su slyvomis.

Nerašysiu kaip skanu, kad džiaugiuosi išbandžiusi...

Tiesiog paimkite ir išbandykite.

Spurgų užteks 4 asmenims. Gaminimo laikas – apie 40 min.

Ingredientai:

  • 250 g varškės (geriausia – riebesnės);
  • 1 šaukštas cukraus (jei mėgstate saldžiai, tada dėkite daugiau);
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g miltų;
  • 3-4 slyvos;
  • 500 ml aliejaus virimui;
  • cukraus pudros apibarstymui.

Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.

Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Puode įkaitinkite aliejų.

Drėgnomis rankomis suformuokite spurgytes į vidų įspausdami po gabaliuką slyvos ir gražiai suformavę spurgytę meskite į įkaitintą aliejų.

Virkite aliejuje jas vis vartydami, kad gražiai apskrustu ir pilnai išvirtu.

Sudėkite išvirusias spurgas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertu aliejaus perteklius.

Apiberkite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis – „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.