Verta išbandyti: pasakiško skonio naminiai įdaryti makaronai

Daugelis raviolius laiko paprastais virtiniais, tačiau jie yra kur kas daugiau.

 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
 Ravioliai.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (5)

„Čepsėk“

Aug 22, 2018, 3:35 PM, atnaujinta Aug 16, 2021, 12:19 PM

Tai pasakiško skonio įdaryti makaronai kurie kaip ir spagečiai gali būti patiekiami su sūrio, grybų ar vyno padažu.

Geriausia, išbandyta naminių makaronų tešla.

Tešlai reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. druskos;
  • ~ 1,5 stiklinės miltų (miltų kiekis labai priklauso nuo kiaušinių dydžio).

Miltus suberkite ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Įpilkite alyvuogių aliejų, pabarstykite druskos ir įmuškite vieną kiaušinį ir įpilkite 5 kiaušinio trynius (baltymą galite užšaldyti vėlesniam naudojimui).

Su šakute pradekite plakti kiaušinį apimdami vis daugiau miltų, o tada pasitelkite rankas į pagalbą.

Tešla pirma bus biri, tačiau kai pajusjūsų rankų šilumą susijungs į visumą.

Minkykite tešlą nemažiau kaip 20 min. Tešla turi būti kieta ir vientisa.

Suvyniokite ją į plėvelę ir palikite šaldytuve dar 20 min.

Tuo metu galite pasidaryti įdarą.

Įdarui reikės:

  • 500 g virtos vištienos krūtinėlės (gali būti ir vakaryščiai keptos vištienos likučiai);
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 1 smulkintos česnako skiltelės;
  • druskos, pipirų, česnako granulių;
  • mėlynojo pelėsio sūrio (nebūtinai).

Susmulkinę vištieną sumaišykite ją su visais ingredientais.

Išėmus tešlą iš šaldytuvo jos minkyti nebereikia. Ji bus kieta ir su kočėlu ją labai sunkiai iškočiosite.

Geriausia naudoti aparatą tešlai ploninti, kuris leidžia pasirinkti tinkamą storį.

Formuojant raviolius įdaro nedėkite per daug įdaro ir svarbu kraštus patepti plaktu kiaušiniu, kitaip jie nelips.

Virti raviolius reikia ne ilgiau kaip 3 minutes.

Padažui reikės:

  • alyvuogių aliejaus/sviesto;
  • skiltelės smulkinto česnako;
  • smulkintų grybų;
  • grietinėlės;
  • parmezano sūrio.

Padažas labai paprastas: alyvuogių aliejuje arba svieste pakepinkite skiltelę smulkinto česnako kartu su grybais.

Sumažinę kaitrą pilkite grietinėlę ir po kurio laiko į keptuvė įdėkite virtus raviolius patarkuokite sūrio.

Bon appetite!

Receptu pasidalino „Čepsėk“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.