Alternatyva bulviniams blynams – virtų bulvių vafliai

Jeigu mėgstate bulvinius ar žemaičių blynus, o taip pat vaflius - ši idėja jums patiks.

 Bulvių vaflis.<br>123rf.com nuotr.
 Bulvių vaflis.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 2:53 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 10:24 AM

Pristatome jums įdomesnį patiekalą - virtų bulvių vaflius. Šis patiekalas tiks ir pietums, ir vakarienei, ir kaip užkandis.

Galite valgyti šiuos vaflius su mėgstamais priedais: lašiša, dešra, daržovėmis, kreminiu varškės sūriu ar pagardinti patinkančiu padažu. 

Reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus;
  • 1 supjaustyto svogūno;
  • 1/2 valgomojo šaukšto (maždaug dviejų skiltelių) susmulkinto česnako;
  • 4 didelių virtų trintų bulvių (jeigu masė skystoka, galite pridėti krakmolo);
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną ir česnaką į aliejų ir pakepkite 5–7 minutes vis pamaišydami.

Įkaitinkite vaflinę. Sumaišykite kepintus svogūnus su trintomis bulvėmis, miltais, kiaušiniais, druska ir pipirais dideliame dubenyje iki vientisos masės. Jei reikia, įdėkite truputį krakmolo.

Į vaflinę, išteptą aliejumi, supilkite tešlą ir kepkite, kol vaflis įgis auksinį atspalvį, – apie 3–5 minutes. Jei norite, kad vaflis būtų traškesnis, galite papildomai paskrudinti skrudintuve.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.