Pristatome jums įdomesnį patiekalą - virtų bulvių vaflius. Šis patiekalas tiks ir pietums, ir vakarienei, ir kaip užkandis.
Galite valgyti šiuos vaflius su mėgstamais priedais: lašiša, dešra, daržovėmis, kreminiu varškės sūriu ar pagardinti patinkančiu padažu.
Reikės:
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus;
- 1 supjaustyto svogūno;
- 1/2 valgomojo šaukšto (maždaug dviejų skiltelių) susmulkinto česnako;
- 4 didelių virtų trintų bulvių (jeigu masė skystoka, galite pridėti krakmolo);
- 2 valgomųjų šaukštų miltų;
- 2 kiaušinių;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną ir česnaką į aliejų ir pakepkite 5–7 minutes vis pamaišydami.
Įkaitinkite vaflinę. Sumaišykite kepintus svogūnus su trintomis bulvėmis, miltais, kiaušiniais, druska ir pipirais dideliame dubenyje iki vientisos masės. Jei reikia, įdėkite truputį krakmolo.
Į vaflinę, išteptą aliejumi, supilkite tešlą ir kepkite, kol vaflis įgis auksinį atspalvį, – apie 3–5 minutes. Jei norite, kad vaflis būtų traškesnis, galite papildomai paskrudinti skrudintuve.
Skanaus!