Išsiviriau aviečių ir obuolių uogienę, slyvas su šokoladu (pažadu, bus ir receptas). Ir mergaitėms pusryčiams iškepiau obuolinių blynų. Pavadino tai – karališkais pusryčiais ir valgė vienus, užgerdamos pienu.
Porcijų skaičius: 3
Užtruksite: 20 min.
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- 7 v. š. miltų;
- 2 v. š. cukraus;
- 0,5 st. pieno;
- 3 nedideli obuoliai;
- žiupsnis druskos;
- aliejaus kepimui.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Beriame miltus, druską. Išmaišome.
Pilame pieną ir masę išplakame plakimo šluotele. Blynų tešla išeina tiršta. Tokią mes labiausiai mėgstame.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir sutarkuojame per burokinę tarką. Įmaišome į blynų tešlą.
Kepame įkaitintame aliejuje, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps.
Šaltinis: „Kviečiu į virtuvę“.