Karališki pusryčiai – obuoliniai sklindžiai: norėsis valgyti vienus

Ši savaitė man paskutinė atostogų. Atrodo nespėjau jų pajausti, o 4 savaitės jau prašvilpė. Tad triūsiu nuo pat ankstyvo ryto atsikėlusi.

 Obuolių sklindžiai.<br> "Kviečiu į virtuvę" nuotr. 
 Obuolių sklindžiai.<br> "Kviečiu į virtuvę" nuotr. 
 Obuolių sklindžiai.<br> "Kviečiu į virtuvę" nuotr. 
 Obuolių sklindžiai.<br> "Kviečiu į virtuvę" nuotr. 
 Obuolių sklindžiai.<br> "Kviečiu į virtuvę" nuotr. 
 Obuolių sklindžiai.<br> "Kviečiu į virtuvę" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

Aug 25, 2018, 8:18 AM, atnaujinta Aug 22, 2023, 10:25 AM

Išsiviriau aviečių ir obuolių uogienę, slyvas su šokoladu (pažadu, bus ir receptas). Ir mergaitėms pusryčiams iškepiau obuolinių blynų. Pavadino tai – karališkais pusryčiais ir valgė vienus, užgerdamos pienu.

Porcijų skaičius: 3

Užtruksite: 20 min.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 7 v. š. miltų;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 0,5 st. pieno;
  • 3 nedideli obuoliai;
  • žiupsnis druskos;
  • aliejaus kepimui.

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Beriame miltus, druską. Išmaišome.

Pilame pieną ir masę išplakame plakimo šluotele. Blynų tešla išeina tiršta. Tokią mes labiausiai mėgstame.

Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir sutarkuojame per burokinę tarką. Įmaišome į blynų tešlą.

Kepame įkaitintame aliejuje, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps.

Šaltinis: „Kviečiu į virtuvę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.