Švelnaus skonio konservuoti pomidorai: kai atradau šį receptą, darau tiktai taip

Vasarai baigiantis didžioji pomidorų dalis – jau stiklainiuose. Bet jeigu dar turite raudonšonių šiltnamiuose ar lauke, o taip pat vietos sandėliuke, pabandykite užsimarinuoti bent keletą stiklainėlių pagal šį receptą: kai aš pirmąkart jų paragavau, kitaip marinuotų pomidorų net neberuošiu.

 Švelnūs pomidorai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Švelnūs pomidorai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Švelnūs marinuoti pomidorai be odelės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Švelnūs marinuoti pomidorai be odelės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Marinuoti nulupti pomidorai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Marinuoti nulupti pomidorai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gintė Š.

Aug 29, 2018, 4:09 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:29 PM

Švelnaus, natūralaus skonio pomidorai puikiai tinka prie pačių įvairiausių patiekalų. Jie ypatingi ir tuo, kad galima išgerti net marinatą – jis toks skanus, kad nelieka nė lašelio! Juokai juokais, tačiau kai kuriems valgytojams jis net skanesnis už pomidorus! 

Dar vienas privalumas – marinatui nenaudojamas nei actas, nei citrinų rūgštis. Druska, cukrus ir vanduo – ir tai yra viskas, ko reikia. 

Galiu patikinti, kad taip marinuoti pomidorai puikiai laikosi per žiemą net ir kambario temperatūroje – per keletą sezonų nebuvo nė vieno atvejo, kad konservai sugestų.

Iš kitų šie pomidorai išsiskiria ir tuo, kad jie marinuojami nulupti. Esu pastebėjusi, kad kai kuriems žmonėms marinuoti pomidorai nepatinka būtent dėl gana kietos odelės. Šiuo atveju jos nėra, ir niekas jos nepasigenda. 

Tiems, kurie norės paburbėti apie prarandamą likopeno kiekį galiu pasiūlyti sumalti odeles ir jomis praturtinti pomidorų padažą, adžiką, daržovių mišrainę ar kitą patiekalą. 

Išbandykite bent porą stiklainėlių, ir beveik neabejoju – kitąmet ruošite daugiau. 

Švelnaus skonio marinuoti nulupti pomidorai

Pirmiausia paruoškite pomidorus: užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite minutę-dvi, vandenį nupilkite ir nulupkite odeles. 

Dėkite pomidorus į švarius stiklainius, tačiau labai nesuspauskite. 

Pasiruoškite marinatą: 1 litre verdančio vandens ištirpinkite 4 arbatinius šaukštelius druskos ir 8 arbatinius šaukštelius cukraus. 

Jeigu pomidorus sudėsite laisvai, kad pernelyg nesusispaustų, 1 litro marinato pakaks keturiems 0,75 l stiklainiams. Jeigu pomidorus suspausite, kaip šįkart padariau aš, marinato pakaks ir daugiau stiklainių.

Stiklainius uždenkite dangteliais, bet neužsukite, dėkite į puodą su šiltu vandeniu, užvirinkite ir 15-20 min. pakaitinkite. 

Uždarykite dangelius, apverskite stiklainius aukšyn kojomis ir uždengę šilta antklode palaikykite, kol atauš. 

Skanaudami žiemą prisiminkite vasarą, vaišinkite kitus ir dalinkitės receptu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.