Troškintos vištų kepenėlės – labai paprasta ir skanu

Labai paprastas ir skanus patiekalas.

 Troškintos vištų kepenėlės. <br> A.Labanauskas nuotr. 
 Troškintos vištų kepenėlės. <br> A.Labanauskas nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Aug 29, 2018, 6:08 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:28 PM

Troškintos vištų kepenėlės

Reikės:

  • 400 g vištų kepenėlių;
  • 2 v. š. miltų;
  • 1 vid. dydžio svogūno;
  • 1-2 morkų;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • 2-3 v. š. pomidorų padažo;
  • 2-3 v. š. grietinės;
  • 1-2 a. š. garstyčių;
  • 100 ml vandens;
  • petražolių, krapų, raudonėlio, rozmarino;
  • druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

Kepenėles nuplauti, apipjaustyti, kas nereikalinga, užpilti pienu ir palikti maždaug 1-2 val. pastovėti.

Po to pieną nupilti, kepenėles nusausinti, berti druskos, pipirų, miltų ir išmaišyti.

Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepti iš abiejų pusių po kelias minutes.

Kitoje keptuvėje apkepti sutarkuotas morkas su svogūnu ir česnaku, tada įdėti kepenėles, grietinę, pomidorų padažą, garstyčias, smulkintus žalumynus, prieskonius, įpilti vandens ir patroškinti 5-7 min. ant mažos ugnies.

Patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis.

Skanaus!

Šaltinis: „Andželikos virtuvėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.