Troškintos vištų kepenėlės
Reikės:
- 400 g vištų kepenėlių;
- 2 v. š. miltų;
- 1 vid. dydžio svogūno;
- 1-2 morkų;
- 2-3 skiltelių česnako;
- 2-3 v. š. pomidorų padažo;
- 2-3 v. š. grietinės;
- 1-2 a. š. garstyčių;
- 100 ml vandens;
- petražolių, krapų, raudonėlio, rozmarino;
- druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
Kepenėles nuplauti, apipjaustyti, kas nereikalinga, užpilti pienu ir palikti maždaug 1-2 val. pastovėti.
Po to pieną nupilti, kepenėles nusausinti, berti druskos, pipirų, miltų ir išmaišyti.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepti iš abiejų pusių po kelias minutes.
Kitoje keptuvėje apkepti sutarkuotas morkas su svogūnu ir česnaku, tada įdėti kepenėles, grietinę, pomidorų padažą, garstyčias, smulkintus žalumynus, prieskonius, įpilti vandens ir patroškinti 5-7 min. ant mažos ugnies.
Patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis.
Skanaus!
Šaltinis: „Andželikos virtuvėlė“.