Šašlykai su rudens gėrybių garnyru
Reikalingi produktai
Šašlykams:
1 kg kaulienos mentės ar nugarinės,
4 svogūnai,
3 v. š. alyvuogių aliejaus,
3 v. š. majonezo,
prieskoniai pagal skonį: druska, pipirai, saldžioji paprika, česnakų granulės, ciberžolės/kario ir persilado prieskonių.
Kaip gaminti
Kiaulieną stenkitės pjaustyti pailgais gabaliukais, tačiau ne ilgesniais nei degtukų dėžutė. Susmulkinkite svogūnus, pilkite aliejų, berkite prieskonių pagal skonį. Galiausiai dėkite majonezo.
Labai svarbu gerai išminkyti mėsą. Kai tai padarysite, uždenkite mėsą lėkšte ir stipriai prispauskite, dubenį uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą.
Taip mėsą galite marinuoti tris dienas kievieną dieną vis pamaišydami. Jei norite greitesnio varianto – užmarinuotą mėsą palikite kambario temperatūroje kelioms valandoms, į šaldytuvą padėkite tik nakčiai. Ryte ištraukite, viską gerai išminkę palikite kambario temperatūroje iki kepimo.
Kaip ruošti šašlykus, žiūrėkite vaizdo siužete:
Daržovių garnyras
Reikės:
cukinijos,
baklažano,
grybų.
Susmulkinkite daržoves likus valandai iki kepimo. Padalinkite jas į dvi dalis. Ant abiejų dalių supilkite po 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, berkite druskos, pipirų bei česnako granulių/miltelių. Į vieną indą dėkite smulkinto šalavijo, o į kitą indą – smulkintą citrininį čiobrelį.
Išmaišykite ir uždenkite. Kepti ant žarijų reiks nuo 10 iki 20 min priklausomai nuo kaitros.
Gvakamolės padažas
Reikės:
pusės avokado,
1 česnako skiltelės,
1/4 smulkinto svogūno,
saujos žirnių (gali būti ir šaldyti),
1 a. š. citrinų sulčių,
prieskonių pagal skonį: druskos, saldžiosios paprikos, česnako miltelių,
petražolių.
Avokado puselę, česnaką, svogūną, žirnius, petražoles ir citrinų sultis sudėkite į indą, sutrinkite trintuvu, paragaukite, ko trūksta ir pridėkite prieskonių pagal savo skonį.
Receptu pasidalino „Čepsėk“