Bulvių ir rikotos virtinukai: receptas, kurį verta išbandyti

Daugelis mėgsta bulvių virtinukus.

 Virtinukai su žirnelių ir sūrio padažu.<br> 123rf nuotr.
 Virtinukai su žirnelių ir sūrio padažu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Čepsėk“

Sep 18, 2018, 11:24 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 3:58 PM

Tokius verda ir italai. Itališkieji „Gnocchi“ – tai paprasčiausi bulvinukai, tik daug lengvesni už lietuviškus. Dažnai į lietuviškus bulvinukus dedama krakmolo, dėl to jie būna sunkiau virškinami. 

Daug geriau bulvinukus gaminti pagal itališką receptą.

Itališki bulvinukai

Reikės:

  • 500 g bulvių,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g rikotos sūrio,
  • miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų,
  • citrininių ar paprastų čiobrelių.

Kaip gaminti

Žemiau žiūrėkite vaizdo siužetą, o čia dalinamės aprašymu.

Išvirtas bulves svarbu gerai nusausinti, kad inde, kuriame jas trinsite, neliktų nė lašelio vandens. Nenusausinus bulvės labai pradeda lipti prie rankų, tada, atrodo, miltų niekada negana. 

Nusausintas bulves sutrinkite, įberkite šiek tiek druskos ir palikite atvėsti. 

Į atvėsusias bulves įmuškite kiaušinį, paplėšykite čiobrelių lapelių – tik smulkių lapelių, tačiau nieko tokio nenutiks ir jeigu nukris vienas kitas plonas šapelis. Po truputį berkite miltus. 

Truputį paminkykite tešlą, bet nepersistenkite – kuo daugiau minkysite, tuo daugiau miltų reikės ir tešla bus kietesnė nei norisi.

Gaminkite norimos formos bulvinukus ir dėkite juos virti į verdantį vandenį (vandenį pasūdykite ir įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus). Bulvinukai išvirs greitai – virimo laikas priklauso nuo formos. Bet kai tik jie iškyla į paviršių, virti nebereikia, kitaip iš jų liks košė.

Du pagardų receptai

Pirmasis. Prireiks žirnelių, sviesto, citrinos.

Į įkaitusią keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir dėkite nusausintus bulvinukus. Kai jie šiek tiek apkeps, berkite žirnelių (pagal skonį) ir šaukštą siesto, apkepkite ir pabaigai užtarkuokite citrinos žievelės.

Antrasis. Prireiks sviesto, grietinėlės, šalavijų, kietojo sūrio.

Svieste apkepkite bulvinukus, įdėkite porą šalavijo lapelių. Po minutės sumažinkite kaitrą ir įpilkite šiek tiek grietinėlės, užtarkuokite kietojo sūrio, maišykite, kol viskas sutirštės.

Abu variantai nepaprastai skanūs!

Receptu pasidalino „Čepsėk“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.