Moliūginė duona. Išbandykite ir jūs

Sunkiai rasime patiekalą, kurio būtų neįmanoma pagaminti su moliūgais. Ši daržovė tinka tiek gaminant gėrimus, tiek troškinius arba sriubas, tiek saldumynus. 

 Moliūginė duona.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Moliūginė duona.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Sep 19, 2018, 10:02 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 3:57 PM

Ar bandėte kepti duoną? Aš išbandžiau, siūlau ir jums.

Moliūginė duona

Reikalingi produktai:

  • 1 1/4 puodelio trintų moliūgų;
  • 2/3 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 v. š. kokosų aliejaus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1/2 a. š. muskato;
  • 1/4 a. š. maltų gvazdikų;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/8 a. š. malto imbiero;
  • 1 1/2 puodelio speltų miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. valgomosios sodos;
  • 2/3 puodelio razinų.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinam iki 180 °C.

Kokosų aliejų ištirpdome, kiaušinius išplakame atskirai. Visus ingredientus sumaišome dubenyje.

Duonos tešlą supilame į nedidelę kepimo formą duonai, prieš tai ją lengvai patepę kokokų aliejumi.

Kepame 50-60 minučių. Išimame iš orkaitės kai įsmeigus medinį pagaliuką jį ištraukiame neaplipusį tešla. Iškepusią duoną išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti.

Duoną laikome įvynioję į kepimo popierių, kad nesudžiūtų.

Skaniausia valgyti šviežią.

Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.