Reikės:
ėrienos šonkaulių,
trinto česnako,
druskos,
juodųjų pipirų.
Įtriname šonkaulius prieskoniais ir palaikome porą valandų šaldytuve.
Mauname kauliukus ant dviejų iešmų. Kepame tiesiogiai virš žarijų, 150°C temperatūroje, dažnai vartydami apie 20-25 minutes. Šonuose ant žarijų galima padėti porą gabaliukų alksnio ar kitokio medžio. Aromatingas dūmas suteiks nuostabaus kvapo ir skonio.
Patiekiame su mėgstamais padažais, svogūnų laiškais ir lavašu arba pita.
Aš gardinau jogurtiniu padažu su žalumynais ir „Sriracha“, kitas padažas - pirktinis, bulgariškas, keptų raudonųjų paprikų ir baklažanų.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“