Šįkart komanda užsuko į jaunųjų Žvagulių namus, kuriuose verda keturių asmenų – Ąžuolo, Inetos, jų vaikų Barboros ir Bernardo – gyvenimas. Erdvioje virtuvėje dažnai sukiojasi abu sutuoktiniai, tačiau tai, ką kiekvienas mėgsta ir gamina, visiškai skiriasi.
„Aš esu tipiška lietuviška šeimininkė – dažniausiai ruošiu bulvinius patiekalus: cepelinus, kugelius. Ąžuolas nelabai mėgsta mano patiekalų“, – atvirauja Ineta. Jos vyras pirmenybę teikia nelietuviškiems skoniams: indiškai ar itališkai virtuvei.
P. Ratkevičius džiaugėsi šaldytuve užtikęs daugybę daržovių – pasirodo, jas šeimoje mėgsta ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Būtent iš jų D.Dabrovolskas nusprendė pagaminti patiekalą visai šeimai.
Jo gamyba iš šalies gali pasirodyti gąsdinanti, nes daržoves pirmiau reikia gerai apdenginti, bet paragavę – sužavėti lieka visi.
Vištiena su degintomis daržovėmis ir avokadų padažu – salsa
Reikės:
- mėgstamos vištienos filė dalies,
- 2 saldžiųjų bulvių,
- 1 baklažano,
- 2 paprikų,
- 1 nedidelės cukinijos,
- „Santa Maria” kokosų pieno,
- druskos,
- pipirų,
- alyvuogių aliejaus,
- „Santa Maria” prieskonių „Paneng Red Curry”,
- 2 avokadų,
- 2 pomidorų,
- šviežių petražolių.
Pirmiausia į itin gerai įkaitintą orkaitę įdėkite nenuluptas saldžiąsias bulves ir paprikas. O kol jos kepa, galite pradėti gaminti avokadų salsą - smulkiai supjaustykite avokadus ir pomidorus, sudėkite juos į dubenį, pabarstykite druska bei pipirais, pašlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
Kai jau salsa paruoša, į orkaitę šalia kitų daržovių dėkite baklažaną. Nenustebkite, jei jos pradeda degti – taip ir turi būti!
Kol daržovės kepa, įkaitintoje keptuvėje apkepkite pasirinktą vištienos file dalį. Kepant ją barstykite tik druska. Iškepusią vištieną padėkite šiltai.
Kai didžioji dalis paprikų luobelės pajuoduoja, sudėkite paprikas į šalto vandens dubenį ir po kelių minučių, kai šiek tiek atvės, nulupkite luobelę, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Apskrudusį baklažaną perpjaukite perpus, išimkite minkštimą, supjaustykite gabaliukais, dėkite į dubenį šalia paprikų. Tą patį padarykite su gerai apkepusiomis saldžiomis bulvėmis – jos turėtų lengvai persipjauti, o vidus lengvai ir gražiai išsiimti.
Nedideliais gabaliukais supjaustykite cukinijas, dėkite į įkaitintą puodą, į kurį įpilkite 100 ml „Santa Maria“ kokosų pieno, pabarstykite „Paneng Red Curry“ prieskoniais, druska. Keletą minučių pakaitinkite, kol šiek tiek suminkštės paprikos ir sudėkite visas kitame inde paliktas keptas daržoves, įdėkite šiek tiek smulkintų petražolių ir gerai viską išmaišykite, kol masė pasidarys vientisa, bet išliks gabaliukai.
Į lėkštę dėkite porą šaukštų daržovių košės, ant jos – keptos vištienos gabaliukus, o ant jų – avokadų salsos.
Skanaus!