Taip marinavau šoninę, bet manau, kad galite marinuoti bet kokią mėsą.
Kiaulienos šoninė su bulvėmis
Reikės:
- 1 kg kiaulienos šoninės be kaulo
Marinatui:
- 2 v. š pomidorų padažo,
- 1 v. š. majonezo,
- 3 v. š. sojų padažo,
- 1 a. š garstyčių,
- 1 v. š. medaus,
- žiupsnelio česnako granulių, maltų juodų pipirų ir druskos (nebūtinai).
Marinato paragaukite – vieno ar kito produkto galite dėti pagal savo skonį.
Kaip gaminti
Marinatui skirtus produktus sumaišykite.
Šoninę supjaustykite ir sudėkite į marinatą (jeigu turite laiko, palikite marinuotis nors porai valandų).
Kepimo skardoje patiesiau kepimo popieriaus ir sudėjau šoninę, pjaustytas bulves ir kelias nelupto česnako skilteles.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 35-40 min. Tik neperkepkite, tuomet šoninė bus minkšta ir sultinga.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“