Žinoma vizažistė ir atlikėja Oksana Pikul-Jasaitienė išdavė, kaip jai pavyksta išlaikyti tokias tobulas kūno formas: „Ko gero dėl to „kalti“ genai. Aišku, nemeluosiu – pakankamai įdedu ir darbo: sportuoju, rūpinuosi sveika mityba. Aišku, visko būna, kartais tenka nusidėti ir paragauti kažko skanesnio, riebesnio ar saldesnio, bet iš principo pakankamai nemažai laiko stengiamės sveikai maitintis.“
P.Ratkevičius gyrė Oksaną už šaldytuvo turinį – jame buvo itin gausu daržovių. Jas moteris naudoja ir gamindama savo sūnui Dominykui.
„Dažniausiai gaminu savo mažajam vyrui. Tai kotletukai, troškiniai, sriubos. Tikrai labai standartiškai. Dabar, kai ruduo, dažnai kepame obuolių pyragą“, - prasitarė moteris.
Žinoma, šaldytuvo lentynoje slėpėsi ir vienas ne itin sveikas patiekalas – jau paruošta silkė padaže. „Čia mano desertas, - kvatojo O.Pikul-Jasaitienė. - Kartais būna, kad užsinoriu tokios paruoštos nesąmonės.“
Pagal Pauliaus rastus produktus virtuvės šefas Donatas pasiūlė paruošti karštas salotas.
Karštos brokolių salotos su kepintu vytintu kumpiu
Dviems porcijoms reikės:
40 gramų „Serano“ ar kito vytinto kumpio,
100 gramų šaltai rūkytos lašišos,
40 gramų natūralaus jogurto,
200 gramų brokolio,
40 gramų salotų lapų,
130 gramų vyšninių pomidorų,
40 gramų linų sėmenų,
pusės šaukštelio balzamiko kremo,
„Santa Maria“ akmens druskos,
„Santa Maria“ „Tellicherry“ pipirų.
Keptuvėje pakepinkite vytinto kumpio juosteles, kol jos apskrus. Ištraukę jas į tą pačią keptuvę berkite linų sėmenis ir pakaitinkite, kol jos pradeda „šaudyti“. Tada dėkite pasmulkintus brokolius (jei norite – kalafiorus), įpilkite šlakelį vandens.
Nusiplaukite salotas, įdėkite šiek tiek jogurto, „Santa Maria“ akmens druskos,
„Santa Maria“ „Tellicherry“ pipirų ir išmaišykite.
Ant šiek tiek pakepusių daržovių dėkite perpjautus pusiau pomidoriukus ir šiek tiek papjaustytą lašišą. Pakaitinkite keletą minučių.
Ant salotų lapų sudėkite keptuvės turinį, šiek tiek apšlakstykite balzamiko padažu, ant viršaus dėkite vytintos mėsos traškutį. Skanaus!