Tokie mano vadinamieji vieno bliūdo receptai labai padeda, kai reikia greitai ir, be abejo, – skaniai!
Užkepti tortilijų traškučiai yra užsitarnavę garbingą statusą: jau neatmenu, kada pirmą kartą jų pasigaminom, bet jie graibstomi tiek draugų pasisėdėjimuose, tiek „noriu-konors-skanaus“ akimirkomis.
Su sūriu užkepti tortilijų traškučiai
Reikės:
- pakelio tortilijų traškučių,
- pusės stiklinės Chalapos paprikų (jeigu mėgstate aitriai!),
- pusės susmulkintos raudonosios paprikos,
- vienos virtos vištos krūtinėlės,
- pusės puodelio konservuotų pupelių,
- poros šaukštų salsos padažo,
- 2-3 saujų tarkuoto kietojo ir fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sluoksniuojame turimus ingredientus. Galima truputį pamaišyti rankomis - tik atsargiai, kad nesutraiškytumėte jautriųjų traškučių.
Ant viršaus pabarstome likusį sūrį ir šauname į įkaitintą orkaitę (~170°C), kol sūris sušils ir išsileis, o traškučiai šiek tiek paskrus: tai užtruks apie 10 minučių.
Receptu pasidalino „Food for your mood“