Dainininkas išmoko ruošti patiekalą, kuriuo galės lepinti šeimą rytais

Laida „Virtuvės revizija“ lankosi žinomų žmonių namuose, o jos vedėjai sporto treneris Paulius Ratkevičius ir virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas, įvertina šaldytuvo turinį ir pagamina ką nors gardaus. 

 D.Dabrovolskas nusprendė Jurgį išmokyti pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą receptą - ispaniško omleto lietuvišką variaciją. <br> Laidos stopkadras.
 D.Dabrovolskas nusprendė Jurgį išmokyti pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą receptą - ispaniško omleto lietuvišką variaciją. <br> Laidos stopkadras.
 D.Dabrovolskas nusprendė Jurgį išmokyti pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą receptą - ispaniško omleto lietuvišką variaciją. <br> Laidos stopkadras.
 D.Dabrovolskas nusprendė Jurgį išmokyti pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą receptą - ispaniško omleto lietuvišką variaciją. <br> Laidos stopkadras.
 D.Dabrovolskas nusprendė Jurgį išmokyti pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą receptą - ispaniško omleto lietuvišką variaciją. <br> Laidos stopkadras.
 D.Dabrovolskas nusprendė Jurgį išmokyti pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą receptą - ispaniško omleto lietuvišką variaciją. <br> Laidos stopkadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 11:12 AM

Užsukę į dainininko Jurgio Brūzgos jiedu namus išsiaiškino, kad dainininko šaldytuve galima rasti visko: nuo vaikams patinkančių pieno produktų, daržovių, kiaušinių, mėsos iki miltų! 

Šaldytuve juos laikyti nusprendė Jurgio žmona Akmėja.

„Nemeluosiu, nesu kulinaras, bet šeimos pusryčiai – mano sritis, – atviravo J.Brūzga. – Jei naktį vaikams kyla problemos, sloga, kankina košmarai, tuo rūpinasi žmona, o aš esu tas žmogus, kuris keliasi kiekvieną rytą pusę aštuonių, eina prie keptuvės ir kepa kiaušinienę, omletą, kartais net blynų iškepu. Varškėtukai man rimtesnis iššūkis, čia žmonos sfera, bet pusryčių meniu yra mano reikalas.”

P.Ratkevičius įvertino, kad blogiausias produktas dainininko šeimos šaldytuve yra majonezas, nuo kurio neatsiranda sotumo jausmo, todėl suvartoti galima labai daug. Tiesa, jo stiklainis buvo net nepradarytas, todėl Jurgis gynėsi, kad vartoja jį labai retai. 

D.Dabrovolskas nusprendė išmokyti Jurgį pasigaminti dar vieną pusryčiams itin tinkamą patiekalą.

Ispaniškas omletas su lietuviškomis natomis

Keturioms porcijoms reikės:

4 g aliejaus,

70 g savose sultyse konservuotų baltųjų pupelių,

200 g vyšninių pomidorų,

250 g saldžiosios bulvės,

250 g cukinijos,

100 g liesos varškės,

4 kiaušinių,

„Santa Maria“ džiovintų bazilikų,

„Santa Maria“ džiovintų čiobrelių,

„Santa Maria“ akmens druskos

Vienoje porcijoje: 242 kcal, 19 g baltymų, 28 g angliavandenių, 7 g riebalų.

Pirmiausia pasiruošiame daržoves – nuplauname ir supjaustome gabaliukais, pomidorus – ketvirčiais. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir dedame pjaustytas saldžiąsias bulves, ant jų užbarstome „Santa Maria“ akmens druskos. Po kelių minučių į tą pačią keptuvę dedame pjaustytas cukinijas, ant jų užbarstome „Santa Maria“ džiovintų žolelių prieskonių: bazilikų, čiobrelių.

Kiaušinius suplakame iki vientisos masės ir pilame į keptuvę. Iškart galime suberti konservuotas pupeles, pomidorus ir šiek tiek varškės. Uždengiame dangčiu ir palaukiame keletą minučių, kol kiaušiniai sukietės.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.