Burokėlių traškučiai su avinžirnių užtepėle – ir gardu, ir sveika

Traškučiai – vienas tų nuodėmingųjų užkandžių, kurių kartą paragavęs negali nustot. O jeigu pasigamintume sveikų traškučių?

 Burokėlių traškučiai su humusu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
 Burokėlių traškučiai su humusu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
 Burokėlių traškučiai su humusu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
 Burokėlių traškučiai su humusu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
 Burokėlių traškučiai su humusu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
 Burokėlių traškučiai su humusu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Nov 7, 2018, 5:49 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 10:36 AM

Ir valgytume mirkydami juos į sveiką padažą?

Burokėlių traškučiai

Reikės:

  • 2 nevirtų burokėlių,
  • žiupsnio druskos,
  • žiupsnio pipirų,
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • 2 čiobrelių arba rozmarinų šakelių.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Burokėlius nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir supjaustykite plonais griežinėliais (2–3 mm storio).

Burokėlių griežinėlius apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, čiobrelių lapeliais. Palikite pastovėti 15 minučių, kad burokėliai išskirtų sultis. Skysčio perteklių nuo kiekvieno griežinėlio nubraukite ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 20–30 minučių, maždaug kas 10 minučių burokėlius apversdami.

Iškepę burokėliai susitrauks ir bus šiek tiek parudavę, traškūs. Išėmę iš orkaitės palikite 5 minutėms atvėsti ir užbarstykite šiek tiek druskos. Patiekite iš karto arba dėkite į sandarų indą.

Valgykite vienus arba su avinžirnių užtepėle – humusu.

Humusas

Reikės:

  • 400 g virtų avinžirnių (arba 1 skardinės konservuotų avinžirnių, perplautų šaltu vandeniu),
  • 60 ml ką tik išspaustų citrinų sulčių,
  • 2 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų pastos,
  • 2 valgomųjų šaukštų vandens,
  • 1 arbatinio šaukštelio maltų kuminų,
  • 2 sutrintų česnako skiltelių,
  • druskos ir pipirų.

Visus ingredientus dėkite į trintuvą ir sumalkite. Jeigu norisi skystesnės konsistencijos, įpilkite keletą šaukštų vandens.

Laikykite sandariame indelyje šaldytuve. Tepkite vietoj sviesto, patiekite su salotomis ar traškučiais.

Šaltinis: „Skaniai sveikai“ 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.