Ir valgytume mirkydami juos į sveiką padažą?
Burokėlių traškučiai
Reikės:
- 2 nevirtų burokėlių,
- žiupsnio druskos,
- žiupsnio pipirų,
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
- 2 čiobrelių arba rozmarinų šakelių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Burokėlius nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir supjaustykite plonais griežinėliais (2–3 mm storio).
Burokėlių griežinėlius apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, čiobrelių lapeliais. Palikite pastovėti 15 minučių, kad burokėliai išskirtų sultis. Skysčio perteklių nuo kiekvieno griežinėlio nubraukite ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 20–30 minučių, maždaug kas 10 minučių burokėlius apversdami.
Iškepę burokėliai susitrauks ir bus šiek tiek parudavę, traškūs. Išėmę iš orkaitės palikite 5 minutėms atvėsti ir užbarstykite šiek tiek druskos. Patiekite iš karto arba dėkite į sandarų indą.
Valgykite vienus arba su avinžirnių užtepėle – humusu.
Reikės:
- 400 g virtų avinžirnių (arba 1 skardinės konservuotų avinžirnių, perplautų šaltu vandeniu),
- 60 ml ką tik išspaustų citrinų sulčių,
- 2 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų pastos,
- 2 valgomųjų šaukštų vandens,
- 1 arbatinio šaukštelio maltų kuminų,
- 2 sutrintų česnako skiltelių,
- druskos ir pipirų.
Visus ingredientus dėkite į trintuvą ir sumalkite. Jeigu norisi skystesnės konsistencijos, įpilkite keletą šaukštų vandens.
Laikykite sandariame indelyje šaldytuve. Tepkite vietoj sviesto, patiekite su salotomis ar traškučiais.
Šaltinis: „Skaniai sveikai“