Kalakutienos troškinys su raudonaisiais lęšiais: verta gaminti ir pakartoti

Kalakutienos ragu su raudonaisias lęšiais niekada nenuvilia, kai nėra daug laiko. Žiemiškas ir sotus.       

Kalakutienos ragu su raudonaisiais lęšiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Kalakutienos ragu su raudonaisiais lęšiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Kalakutienos ragu su raudonaisiais lęšiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Kalakutienos ragu su raudonaisiais lęšiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

Nov 19, 2018, 3:29 PM, atnaujinta Nov 16, 2022, 2:54 PM

Dar garuojantį troškinį mediniu šaukštu kabinome į dubenėlius, o ant viršaus dosniai užtarkavome lengvai besilydančio Čederio sūrio, kuris nuo troškinio karščio iš lėto tirpo ir savo pieniškomis natomis maloniai sušvelnino padažo tekstūrą. 

Tai 100 proc. mano stiliaus maistas – nuo pirmo kąsnio, paragaujant, ar užtenka druskos, iki paskutinio, „išlaižant“ puodą. Žodžiu, receptas - tikrai vertas, kad išbandytumėte ir kartotumėte. 

Kalakutienos ragu su raudonaisiais lęšiais

4 porcijoms reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus kepimui,
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų,
  • 130 g šaltai rūkytos šoninės,
  • 500 g kalakutienos faršo,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 80 ml pusiau saldaus vyno,
  • 400 g konservuotų kapotų pomidorų,
  • 130 g raudonųjų lęšių,
  • 125 ml karšto vandens iš virdulio,
  • Čederio sūrio (naudokite tikrą, kokybišką sūrį),
  • druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupę, perpjovę per pusę, supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinę puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos, viską gerai išmaišykite, kad svogūnai apsiveltų aliejumi. Kepkite, vis pamaišydami, ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol svogūnai taps rusvi. Jei matote, kad svogūnai kepa kiek per greitai, sumažinkite ugnį iki nedidelės.

2. Kol svogūnai karamelizuojasi, supjaustykite šoninę apie 1 cm dydžio gabalėliais. Suberkite šoninę į puodą su svogūnais ir kepkite pamaišant ant vidutinės ugnies apie 4-5 minutes, kol šoninė apskrus.

3. Sudėkite faršą, įtarkuokite česnako skilteles ir padidinę ugnį kepkite, nuolat faršą smulkindami šaukštu ar šakute, kad mėsa nesušoktų į stambius gabalus, o išliktų biri.

4. Kai neliks raudonos mėsos, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių, tada sukrėskite pomidorus, lęšius, supilkite vandenį, įberkite 1/3 arbatinio šaukštelio druskos bei tiek pat maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite, užvirkite, sumažinkite ugnį ir palikite 20 minučių lėtai troškintis. Nepamirškite vis pamaišyti. Kol troškinsis, puodą laikykite pridengę dangčiu.

5. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Tiekdami pabarstykite tarkuotu Čederio sūriu. Labai tinka su bulvių koše arba polenta.

Receptu pasidalijo „Mukatanas“   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.