Moliūginiai rikotos blynai pradžiugins ir didelius, ir mažus

Savaitgalio pusryčiams išsikepkite puikių moliūginių blynų. Aukso spalvos pusryčiai pradžiugins ir didelius, ir mažus.

 Moliūginiai rikotos blynai.<br> 123rf nuotr.
 Moliūginiai rikotos blynai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2018, 9:36 AM, atnaujinta Nov 21, 2022, 7:23 PM

Dėl rikotos šie blynai bus lengvesni ir puresni, tad jos nepraleiskite!

Moliūginiai rikotos blynai

Reikės:

  • 1 puodelio pieno, 
  • 6 šaukštų sviesto, 
  • 1/3 puodelio rikotos,
  • 1/2 puodelio moliūgų tyrės,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 ir 1/4 puodelio miltų,
  • 1 v. š. cukraus, 
  • 1 a. š. kepimo miltelių, 
  • vanilės, 
  • cinamono,
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

Į prikaistuvį supilkite pieną, dėkite sviesto ir pašildykite, kol sviestas išsilydys. Palikite atvėsti.

Išplakite kiaušinius, į juos maišydami palengva supilkite pieno ir sviesto mišinį.

Kitame inde sumaišykite sausus produktus, į juos po truputį supilkite pieno ir kiaušinių mišinį, išmaišykite. Galiausiai įmaišykite moliūgų tyrę ir rikotą.

Kepkite blynelius aliejuje. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.