Reikės (2 nedidelėms porcijoms):
2 morkų,
1/2 kalafijoro,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 šaukštelio paprikų miltelių,
1/4 šaukštelio ciberžolės,
1/4 šaukštelio kario prieskonių,
1/4 šaukštelio druskos,
1 šaukšto maistinių mielių dribsnių,
1/3 puodelio augalinės grietinėlės arba riebaus kokosų pieno,
truputėlio lukštentų kanapių sėklų pabarstyti (nebūtina).
Kaip gaminti
Kalafijorą ir nuskustas morkas supjaustykite stambiais gabaliukais ir sudėkite į puodą. Supilkite 2 puodelius vandens ir virkite apie 15 min.
Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite, bet pasilikite 1 puodelį sultinio.
Sudėkite prieskonius ir daržoves su puodeliu sultinio ir sutrinkite maisto smulkintuvu.
Pastatykite puodą ant nedidelės kaitros, supilkite augalinę grietinėlę, įmaišykite mielių dribsnius ir paragaukite, ar netrūksta druskos.
Sriubą supilstykite į dubenėlius, pabarstykite kanapių sėklomis, jei norisi, užpilkite ir po šaukštelį grietinėlės.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.