Kažkada visai netikėtai pirmą kartą išsitroškinau karpio filė, ir po to karto nustojau vengti šios žuvies: tikrai patiko.
Man skaniausias karpis, troškintas grietinėlėje. Šį kartą žuvį derinau su paprikomis, kurios patiekalui suteikė gan neįprastą, nekasdieninį skonį. Žuviai iškepti tereikia kelių minučių, tad ji gali tapti tiek kasdieniniu, tiek šventiniu patiekalu.
Karpis keptų paprikų padaže
Reikalingi produktai:
- 1 karpis;
- 3 v. š. sviesto;
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 3 pailgos raudonosios paprikos;
- petražolės;
- 3/4 puodelio grietinėlės;
- 1/2 puodelio tarkuoto parmezano;
- druskos;
- pipirų.
Kaip gaminti
Keptuvėje ištirpiname 2 šaukštus sviesto ir kepame karpio filė arba gabalėlius iš abiejų pusių po 3 minutes. Žuvį apibarstome druska ir pipirais, išimame iš keptuvės ir perkeliame į lėkštę.
Toje pačioje keptuvėje ištirpiname likusį sviestą, beriame smulkintą svogūną ir kepiname apie 5 minutes.
Kitoje keptuvėje kepiname juostelėmis pjaustytas paprikas tol, kol suminkštės. Pusę keptų paprikų susmulkiname rankiniu trintuvu.
Į keptuvę su svogūnais suberiame smulkintą česnaką kartu su keptomis bei trintomis paprikomis, kepiname 5 minutes.
Supilame grietinėlę ir suberiame tarkuotą parmezaną. Keptuvę nukeliame nuo viryklės, padažą išmaišome, paragaujame, ar netrūksta druskos. Sudedame žuvį, apliejame padažu, ant viršaus užberiame smulkintas petražoles ir šiek tiek tarkuoto parmezano.
Recepto šaltinis: „Skaniai sveikai“